Výjezdová základna záchranné služby v Kroměříži dostane nový kabát

Foto: ZZS ZK
KROMĚŘÍŽ – Výjezdová základna zdravotnické záchranné služby v Kroměříži byla postavena v roce 2004 a od té doby už se na ní výrazně podepsal zub času. Proto nyní krajská rada rozhodla, že budova projde modernizací, která by měla být zahájena už v příštím roce.

Výjezdová základna v Kroměříži se v příštím roce dočká revitalizace. Rada Zlínského kraje na svém posledním zasedání schválila zahájení projektové přípravy. Ta přijde na asi jeden milion korun, samotná modernizace budovy se odhaduje na 20 milionů korun, z toho 65 procent by měla pokrýt dotace z Ministerstva životního prostředí ČR.

Základna v Kroměříži byla vybudována v roce 2004. „Tomu odpovídá i celkový stav objektu. Fasáda není zateplená, strop pouze částečně, a navíc od té doby podlehl degradaci a už delší dobu jeho zateplení neplní svou izolační funkci. Budova má výrazně vyšší spotřebu energií než ostatní výjezdové základny v kraji,“ popsal ředitel ZZS Zlínského kraje Josef Valenta.

Projekt počítá s kompletním zateplením obvodového a střešního pláště, výměnou vnějších okenních a dveřních výplní, a to včetně vrat garážových stání, pořízením fotovoltaiky a venkovních klimatizačních jednotek. Upraví se vstup a vymění osvětlení.

Práce záchranářů je nesmírně náročná. Je tak naší povinností jim zajistit co nejlepší možné pracovní zázemí. Jsem rád, že se nám v tomto směru daří. Revitalizace výjezdové základny v Kroměříži, která slouží téměř 20 let, je toho důkazem,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Pokud půjde vše podle plánu, stavbaři si objekt převezmou příští rok, s ukončením se počítá v prvním čtvrtletí roku 2025.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x