Výšlap do Chřibů, otvírání vody nebo Májová pouť. Víkend v Otrokovicích bude pořádně nabitý!

Foto: Otrokovická Beseda
OTROKOVICE – Na poslední dubnový víkend, který je po celé republice spojen především s pálením čarodějnic, připravili v Otrokovicích hned několik akcí. V sobotu se milovníci turistiky mohou vydat na výšlap po nových stezkách do Chřibů a první květnovou neděli je pak na programu tradiční otvírání vody v přístavišti a Májová pouť v okolí Společenského domu.

V Otrokovicích se poslední dubnovou sobotu chystá výšlap pro veřejnost, kterým se symbolicky otevřou nové Stezky Branou do Chřibů. Slavnostní začátek výšlapu je ve 14 hodin v přístavišti.

V cíli všichni zájemci z řad účastníků pochodů obdrží účastnický diplom, děti navíc upomínkové předměty. Pro děti připraven skákací hrad a malování na obličej. Od 16 hodin bude hrát bigbítová kapela The Pohoda z Napajedel,“ přiblížil za organizátory Zdeněk Čík z Otrokovické Besedy.

Pro přesun do cíle je možné využít připravené nově značené stezky, není to ale podmínkou. Od moravní lávky vede na Žlutavu oranžová značka. Zde je možné napojit se na žlutou trasu a na Bělov dorazit po červené.

Pálení čarodějnic je připraveno na Žlutavě, kam se čarodějnice slétnou v 16 hodin za sokolovnou, odkud se vydají v průvodu na fotbalové hřiště, kde budou očekávané okolo 17 hodiny.

Bohatý kulturní program, atrakce pro děti i oblíbené stánky budou připraveny také na první květnový den, kdy se uskuteční tradiční otvírání vody a Májová pouť.

Program v přístavišti začne v 9 hodin odemknutím řeky Moravy a slavnostním otevřením Baťova kanálu starostkou města Hanou Večerkovou. Dopoledne zahraje přítomným otrokovická kapela TADY A TEĎ, vystoupí mažoretky DDM Sluníčko, orientální tanečnice Otrokovické Besedy a program zpestří i módní přehlídka.

Následovat bude tradiční dopoledne při dechové hudbě v podání kapely VALAŠKA. Od 14 hodin bude program patřit dětem. Přijedou Klauni z Balónkova s Májovým stromem, poté zahraje slavné světové hity multižánrová kapela F-DUR Jazzband a v podání skvělé moravské skupiny TEMPUS zazní líbivý středověký rock.

Májová pouť je tradiční a oblíbenou akcí, na kterou zveme širokou veřejnost. Věřím, že nám počasí bude přát a všichni se na Baťově potkáme a pobavíme,“ pozvala starostka města Otrokovice Hana Večerková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x