Výstava oslavující 100 let od založení Uherskohradišťské nemocnice procestuje náměstí

foto: NEMUH
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Unikátní panelová výstava, která obrazem i textem představuje stoletou historii Uherskohradišťské nemocnice, procestuje dvě zdejší náměstí. Už teď je k vidění na Mariánském náměstí, koncem června se přesune na Masarykovo a následně zakotví v areálu nemocnice.

Bohatou historii a důležité milníky Uherskohradišťské nemocnice mapuje unikátní panelová výstava. Ta je už teď k vidění na Mariánském náměstí v Uherském Hradišti. Veřejnosti je volně přístupná a zůstane na svém stávajícím místě do čtvrtka 20. června, potom se přesune na další náměstí.

„Výstava nabízí jedinečnou možnost nahlédnout do minulosti jednoho z nejvýznamnějších zdravotnických zařízení v regionu. Na jednotlivých panelech se návštěvníci seznámí s klíčovými momenty v historii nemocnice, významnými osobnostmi, které zde působily, a technologickým pokrokem v oblasti medicíny. Je také poctou a poděkováním všem, kteří přispěli k jejímu rozvoji a kteří se nadále podílí na každodenním zajištění kvalitní zdravotní péče,“ přibližuje obsah panelové výstavy Petr Sládek, předseda představenstva Uherskohradišťské nemocnice.

Kromě textů, které přibližují stoletý příběh nemocnice, doplňují výstavu taky archivní fotografie. Ty zachycují proměnu zdravotnického zařízení od jejího založení v roce 1924 až do současnosti.

Panely, které výstavu tvoří, čeká hned několik přesunů. Z Mariánského náměstí, kde jsou aktuálně k vidění, se v pátek 21. června přesunou na náměstí Masarykovo. Tam také od 15.00 hodin proběhnou hlavní oslavy významného nemocničního jubilea s programem pro děti i dospělé. Od konce června potom budou panely nainstalované přímo v areálu Uherskohradišťské nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x