Výstavba nového skateparku v Uherském Hradišti se blíží do finále

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherské Hradiště se v minulém roce rozhodlo potěšit všechny příznivce skateboardingu a příbuzných sportů a poskytnout jim kvalitní, moderní, multifunkční a bezpečné sportoviště. Výstavba byla zahájena loni v létě a nyní se pomalu blíží do finále.

Práce na výstavbě nového skateparku v Uherském Hradišti byly zahájeny v letních měsících loňského roku. Moderní skatepark obsahující všechny potřebné prvky odpovídající posledním trendům by měl být dokončen ve velmi blízké době.

„Práce na skateparku postupují nejen jak mají, ale jsou dokonce i v malém předstihu, takže původní ukončení stavby, které bylo plánováno ke konci června, bude dokonce posunuto“ upřesnil Jaroslav Zatloukal, místostarosta Uherského Hradiště.

V současné době se dokončuje broušení betonových povrchů, osazování mobiliáře a další poslední úpravy, které by měly finalizovat celkový vzhled skateparku. Po ukončení výstavby bude zahájen zkušební provoz. Výstupem z něj bude mimo jiné také hluková zkouška. Poté bude skatepark připraven k využívání i širokou veřejností.

Betonový skatepark našel své místo v jižním cípu aquaparku, kde doposud stálo univerzální hřiště, které nejčastěji využívali plážoví fotbalisté.Oba areály budou odděleny plotem. Hlavní dominantu – bazénovou část – v ploše sportoviště doplňuje část streetová. Chybět nebudou ani sjezdy, zídky, lavičky a bezpečnostní zábradlí. Celkový projekt bude vyžadovat částku přibližně devíti milionů korun. Padesát procent nákladů pokryje dotace Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x