Výstavba Palačovské spojky pokračuje i navzdory mrazivým teplotám

Foto: ŘSD
VSETÍNSKO – Stavební práce na Palačovské spojce, která by v budoucnu měla zlepšit napojení Valašska na dálnici D1, pokračují i v mrazivém počasí. Aktuálně stavaři pracují na založení mostů.

Navzdory aktuálním mrazivým teplotám pokračují práce na stavbě I/35 Lešná – Palačov bez přerušení, primárně na založení mostů. Na jaře nás čeká zahájení výstavby nejvyššího násypového tělesa na D48 s výškou 14 m a práce na tělese budoucí silnice I/35,“ informovalo Ředitelství silnic a dálnic na svém webu.

Takzvaná Palačovská spojka bude po svém dokončení nejkratším spojením Valašska s dálniční sítí. Stavba propojí silnici I/35 s dálnicí D48 a následně s dálnicí D1.

Po jejím dokončení se výrazně uleví okolním obcím, protože řidiči kamionů přestanou využívat extrémně zatížené silnice druhé a třetí třídy. Nejvíce si však oddychne město Hranice a obce, přes které je nyní vedena doprava po I/35, tj. Hustopeče nad Bečvou, Milotice nad Bečvou, Teplice nad Bečvou,“ uvedlo ŘSD.

Výstavba Palačovské spojky byla zahájena v červnu 2023 a v budoucnu by měla prostřednictvím kapacitní komunikace propojit Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj. Jedná se o novostavbu čtyřpruhové silnice I/35 mezi obcemi Lešná a Palačov a přestavbu silnice I/48 mezi Dubem a Palačovem na dálnici D48. Obě komunikace budou vzájemně propojeny novou mimoúrovňovou křižovatkou.

Součástí stavby je vybudování celkem 16 mostů, 6 protihlukových stěn v délce přes 4 km a mimoúrovňové křižovatky MÚK Palačov. Vybudováním kvalitního, kapacitního dopravního připojení komunikace I/35 na dálnici D48 a páteřní dálniční tah D1 se vytvoří předpoklady pro další rozvoj valašského regionu,“ upřesnilo ŘSD na svém webu.

Podle ŘSD by měla být Palačovská spojka zprovozněna v polovině roku 2026.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x