Vystavené fotografie ve zlínském podchodu vydržely bez poškození pouhý den

Foto: MP Zlín
ZLÍN – V pátek 12. dubna byla ve zlínském podchodu zahájena exteriérová výstava fotografií s názvem ZLÍNSKÝ PODCHOD. Devětadvacet velkoformátových děl zde má být podle záměru pořadatelů vystaveno přibližně měsíc, už po pouhém dni však došlo k jejich poškození.

Hned na druhý den výstavy, tedy v sobotu 13. dubna večer, procházela frekventovaným podchodem skupinka mladých lidí, mezi nimiž byl i sedmnáctiletý chlapec ze Zlína.

Zatímco jeho kamarádi a známí nevěnovali vystaveným dílům v podstatě žádnou pozornost, mladík za několik z nich silně zatahal a poškodil tak jejich uchycení ke zdi,“ informoval zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Protože je ovšem místo monitorováno prostřednictvím městských kamer, měl mladík za chvíli co do činění s hlídkou Městské policie Zlín. Jak strážníci následně zjistili, mladý muž se před činem značně posilnil alkoholem – orientační vyšetření ukázalo 1,6 promile alkoholu v dechu.

Ke svému jednání uvedl, že pro ně dodatečně nemá rozumné vysvětlení a uznal, že se nejednalo o příliš chytrý počin,“ pokračoval Janík.

Vzhledem k věku a podnapilosti strážníci předali mladistvého jeho zákonnému zástupci. Nyní jej čeká minimálně úhrada nákladů spojených s opravou poškození uchycení fotografií.

Upozorňujeme, že hodnota každé z vystavených fotografií přesahuje dle vyjádření pořadatelů částku 10 000 Kč. V případě jejich poškození tak pachatel riskuje trestní stíhání,“ dodal Pavel Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x