Vzniká Inovační centrum, cílem je udržet talenty ve Zlíně

Foto: nwt.cz
ZLÍN - V úterý 25. 2. zahájila zlínská technologická a inovační společnost výstavbu Inovačního centra NWT. Tradičního slavnostního poklepání na kámen se zúčastnil předseda Poslanecké sněmovny České republiky Radek Vondráček i senátor a hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí společnosti Miroslav Kaleta.

Průmyslový inkubátor budoucnosti vyroste na třídě Tomáše Bati v bezprostřední blízkosti původního baťovského obilního sila. Do komplexu o celkové ploše 5107 metrů čtverečních se zázemím sedmi nadzemních podlaží a dvou podzemních garáží investuje společnost 160 milionů korun. Chybět nebudou nejen světové technologie, ale i další nástroje udržitelného rozvoje, které jsou součástí jejího portfolia – fotovoltaika, tepelná čerpadla, rekuperace nebo třeba nabíječka pro elektromobily. Své první nájemníky přivítá Inovační centrum už v roce 2021.

Budova nabídne 89 kanceláří, prostory pro pořádání meetingů a konferencí, obchodní pasáž i laboratoře, které bude možné využít jak ve spolupráci s vědeckými institucemi, tak pro vlastní výzkum.

Díky partnerství s Ústavem informatiky a umělé inteligence Fakulty aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně získají zasídlené firmy možnost poradenství v oblastech výzkumu a vývoje i rychlý přístup k jinak těžko dostupným informacím. Již vybudovaná infrastruktura celý seznam technologických benefitů rozšíří o služby moderního datového centra, poradenství v oblasti IoT i kybernetické bezpečnosti a podporu backoffice a marketingu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x