Z 1:3 na 4:3! Vsetín vstoupil do finále vítězně, velký obrat dotáhl Klhůfek

Hokejisté Vsetína ovládli první finále Chance ligy a v sérii vedou. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Očekávání se naplnila, tahle série bude mít grády. První finále Chance ligy patřilo domácímu Vsetínu, který zdolal v derby Zlín 4:3 v prodloužení, přestože prohrával už 1:3. V čase 65:37 rozhodl v přesilové hře svým druhým gólem v utkání zlínský odchovanec Pavel Klhůfek. Za Berany, kteří usilují po roce o návrat do extraligy, dvakrát skóroval Denis Kindl. Druhý zápas série na čtyři výhry se hraje v neděli od 17:00 opět na Lapači.

V psychické výhodě budou Vsetínští. „Chtěli jsme v tomto prvním utkání vyhrát. V první půlce jsme neměli takovou produktivitu, kdy jsme prohrávali o dva góly a z toho jsme se dokázali zvednout a v prodloužení to otočit na svou stranu,“ uvedl trenér VHK Robe Jiří Weintritt.

Zlíňané litovali hlavně zpackaného závěru. „Je to škoda. Dnes jsme zápas měli dotáhnout. Hráli jsme dobře, byly tam dobré věci. V takovém zápase si s vyrovnaným výsledkem musíme poradit. Pak v prodloužení jsme měli přesilovku, kterou jsme nevyužili. Následně jsme nabídli přesilovku domácím, kteří ji využili,“ posteskl si hostující asistent trenéra Oldřich Horák.

Vyprodaný Lapač viděl emotivní duel plný emocí a zvratů. Vsetín se ujal vedení v čase 4:02, kdy se prosadil Holec. Zlín pak zahazoval šance, góly střílel až v prostřední části. Vyrovnání přinesla trefa Kratochvíla, obrat o 95 sekund později završil v početní výhodě Kindl.

Berani mohli vedení ještě navýšit, ale další šance promarnili. Kindl sice ve 43. minutě zvýšil na 3:1, ale Klhůfek vrátil domácí zpátky do hry.

Zlín potom sice odolal při Husově trestu, ale v 52. minutě vyrovnal po Holcově střele z dorážky Půček.

V čase 54:41 při přesilovce fauloval Sedláček u mantinelu Jiřího Říhu a po trestu na pět minut a do konce utkání se hosté ubránili v dlouhém oslabení a zápas dospěl do prodloužení.

V něm se nejdříve Vsetín ubránil při Říhově trestu z času 59:55 za potyčku s hráčem ze zlínské střídačky. Potom šel pykat po vyhození puku do hlediště zlínský Martin Novotný a po patnácti sekundách využil přesilovku střelou z pravého kruhu Klhůfek.

CHANCE LIGA, 1. finále

VHK ROBE VSETÍN – PSG BERANI ZLÍN 4:3 po prodloužení (1:0, 0:2, 3:3 – 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Holec (Smetana), 46. Klhůfek (Holec), 52. Půček (Holec, Němec), 66. Klhůfek (Němec) – 26. Kratochvíl (Talafa), 28. Kindl (Sedláček, Mrázek), 43. Kindl (Sedlák). Rozhodčí: Bejček, Veselý – Bohuněk, Hnát. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 5400. Střely na branku: 38:28. Zblokované střely: 10:9. Vhazování: 44:28. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 4:3.

Vsetín: Vošvrda – Říha, Hryciow, O. Němec Jenáček, Krajčík, Smetana, Česánek – Rob, Bērziņš, Jonák – Půček, Klhůfek, Holec – Berger, Š. Bláha, Hořanský – Číp, Lichanec, Jenyš.

Zlín: Huf – Husa, Gazda, Suhrada, Zbořil, Novotný, Talafa, Riedl – Kratochvíl, Kindl, Z. Sedlák – Lang, P. Sedláček, Mrázek – Frömel, Hejcman, Pospíšil – Apolenář, Sadovikov, Köhler.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x