Z dokončovaného hřiště pro děti s těžkým postižením někdo ukradl houpačku

foto: město Vsetín
VSETÍN – Hřiště pro osoby s těžkým postižením ještě nebylo ani oficiálně otevřeno a jeden z herních prvků už stihl odcizit neznámý pachatel. Případem se už zabývá Policie České republiky.

Hřiště s prvky pro osoby s těžkým postižením se stalo vítězným projektem participativního rozpočtu 2020. Radnice jej ihned nechala vybudovat v ulici U Bečvy nedaleko splavu na Ohradě. Než ale mohlo být vůbec otevřeno, neznámý pachatel už stihnul odcizit jednu z houpaček.

Hřiště začala budovat společnost Hřiště 8D na sklonku loňského roku. Do jeho konce zvládla podstatnou část prací včetně osazení herních prvků. V letošním roce potom měly přijít na řadu terénní úpravy a dopadové plochy. Ty ale z hlediska bezpečnosti nebyly ve vhodném stavu, a proto musí společnost v nejbližších dnech provést nápravu.

Než ale mohly úpravy proběhnout a hřiště být uvedeno do provozu, zástupci radnice při kontrole zjistili, že jeden z herních prvků zmizel. „Jedná se o oválné houpací hnízdo v hodnotě 50 tisíc korun. Neznámý zloděj ho odcizil v období mezi 20. a 23. červnem. Případ již vyšetřuje Policie České republiky, která po pachateli pátrá. Chtěl bych tímto požádat občany, kteří zaznamenali v uvedeném období v okolí hřiště cokoliv podezřelého, aby podali informace na telefonní linku 158,“ vyzval starosta Jiří Růžička.

Vybudování hřiště s prvky pro osoby s těžkým postižením si z rozpočtu města vyžádá rovný milion korun. „Jeho součástí jsou různé houpačky včetně bezbariérových, trampolína, lanová pyramida, věžička se skluzavkou, pružinové houpadlo, naučné panely a samozřejmě mobiliář. Celý prostor je oplocen,“ vyjmenoval místostarosta Pavel Bartoň s tím, že termín uvedení hřiště do provozu bude včas zveřejněn.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x