Z Letné na Letnou. Ševci se těší do Prahy

Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN - Fotbalisté Trinity Zlín mají k louskání docela tvrdý oříšek. První zářijovou sobotu by v souboji dvou týmů z Letné rádi ukradli nějaký bod na té pražské. Věc to tedy snadná nebude, to ví každý, ale na Spartě se letos hostům daří, nebylo by od věci pokračovat.

Na pražské Letné se totiž Sparta musela sklonit před Libercem. Pak sice udolala Olomouc, ale znovu ztratila, když remízovala s Bohemians 1905.

„Ta bilance je docela překvapivá, asi to bude častým předmětem jednání mezi vedením a dánským trenérem Priskem, ale my se samozřejmě díváme především na sebe, tým musí být dokonale připravený a hráči se nesmějí dopouštět chyb,“ ví moc dobře majitel zlínského klubu Zdeněk Červenka.

„Popravdě řečeno, zápas se slavným soupeřem vnímám jako každý jiný. Rozhoduje se devadesát minut na hřišti a je jedno, hrajete-li proti Spartě nebo jako v týdnu u nás proti Pardubicím,“ pravil zkušený podnikatel, který stojí v čele klubu dvě desetiletí.

Zlín rozhodně nejede k utkání, které se hraje v sobotu v 19. hodin, v roli předem poraženého, ovšem už vůbec ne favorita. Každopádně je plný velezkušených fotbalistů, s nimiž by zvučné jméno soupeře a zřejmě pěkně zaplněný stadion neměly udělat, co se nervové soustavy týče, vůbec nic.

Velmi pravděpodobné je, že podstatnou roli pro případný úspěch sehraje hra zlínských zadních řad. A jistě i brankáře.

„Vypadá to na Rakovana coby jedničku, záda mu tentokrát bude krýt mladý Šiška,“ odhaluje kousíček sestavy trenér brankářů Otakar Novák.

Zlín si o tomto víkendu, konkrétně v sobotu, připíše i jeden historický mezník. Poprvé zasáhnou do druholigové soutěže také ženy. Premiéru si dívky natěšené jako hrom odbydou v Olomouci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x