Z náhodného setkání se stala rvačka

foto: MP Zlín
ZLÍN – Úplný konec minulého víkendu dal zlínským strážníkům zabrat. Zasahovali totiž u rvačky, které se přitom dalo vyhnout obyčejným mávnutím ruky. Z nočního halekání se tak vyklubala potyčka, kterou vystupňovalo použití pepřového spreje a zarazila ji až hlídka městské policie.

Strážníci Městské policie Zlín zasahovali na úplném konci minulého víkendu u potyčky, která se odehrála v centru krajského města. Krátce před půlnocí je na místo přivolala očitá svědkyně rvačky, která popsala, že má obavy o zdraví muže, který leží na zemi a ostatní ho napadají.

Do centra Zlína tak vyrazila hlídka se psy, aby celou potyčku zarazila. Policisté brzy zjistili, že aktéry jsou dva jednadvacetiletí studenti, kteří se pustili do třiatřicetiletého muže a jeho dvakrát staršího společníka. Všichni se přitom shodli, že dvojice na sebe narazily úplnou náhodou.

„Jeden z mladíků měl bez ohledu na pokročilou hodinu něco zahalekat, načež jej muž z druhé dvojice napomenul. Podle třiatřicetiletého muže se poté hulákající mládenec rozběhl k jeho osobě s napřaženou rukou k úderu, načež vytáhl slzotvorný sprej a útok tak odvrátil,“ popisuje začátek rvačky zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

S touto verzí ale nesouhlasí druhý ze studentů. Podle něj měl jeho přítel schytat dávku pepřového spreje jen proto, že byl trochu hlučnější. Hlídka se snažila mluvit i s druhým mladíkem, ale ten se pro samé slzy nedokázal vyjádřit.

„Hlídka proto na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu, která ho nakonec převezla k vyšetření do nemocnice,“ doplnil Janík.

Samotná rvačka je prozatím kvalifikovaná jako přestupek proti občanskému soužití a bude mít dohru před správním orgánem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x