Z průčelí divadla upadly dvě kamenné desky. Budova je provizorně oplocena

Foto: Městské divadlo Zlín
ZLÍN – Pozorní kolemjdoucí už jistě zaznamenali, že kolem budovy městského divadla nově vyrostlo mobilní oplocení. Jedná se o preventivní dočasná opatření, aby byl zajištěn bezpečný pohyb nejen diváků, ale i dalších osob procházejících v bezprostřední blízkosti budovy.

V sobotu 19. srpna odpoledne upadly dvě kamenné desky z průčelí hlavní budovy. Kvůli této mimořádné události následně vedení divadla povolalo statika a odbornou kamenickou firmu, aby posoudili stav opláštění budovy divadla.

„Na základě jejich posudků nám bylo doporučeno, abychom preventivně a dočasně zabezpečili volný pohyb osob kolem divadelní budovy a bezpečný vstup diváků k pokladně a na divadelní představení,“ vysvětlil umělecko-technický šéf Městského divadla Zlín Karel Papežík s tím, že o dalších krocích jedná vedení Městského divadla Zlín se svým zřizovatelem, statutárním městem Zlín.

Na provoz divadla však toto opatření nebude mít žádný vliv a v pořadí 78. sezona bude zahájena podle původních plánů. „Divadelní sezona odstartuje v sobotu 9. září Galavečerem Aplaus a v neděli 10. září Dnem otevřených dveří,“ informovalo Městské divadlo Zlín na svých webových stránkách.

Během těchto dnů tak diváci uvidí v nové podobě Velký sál, který prošel v letních měsících rozsáhlou plánovanou rekonstrukcí včetně výměny starých sedadel za nové.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x