Za krádež zboží za čtyři stovky hrozí muži vězení až na tři roky

Ilustrační foto
ZLÍN - Krádež přáníček k narozeninám a plechovek cideru vyjde čtyřiatřicetiletého muže z Otrokovic nejspíš pořádně draho. Vzhledem k předchozí trestné činnosti mu za krádež hrozí až tři roky za mřížemi.

Ve čtvrtek 7. července čtvrthodinu před polednem přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení o dopadení zloděje zboží v jednom ze zlínských supermarketů. Na místo tak vzápětí zamířila nejbližší motorizovaná hlídka.

Po příjezdu strážníci zjistili, že se pachatel pokusil odcizit tři kusy narozeninových přání a dvě plechovky jablečného cideru v celkové hodnotě 390 korun,“ sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Svůj lup si muž ukryl při pochůzce po samoobsluze do kapes bundy a následně s ním prošel bez zaplacení kolem pokladen. Jeho počínání však neuniklo zaměstnanci ostrahy, který mu zabránil v odchodu.

Při zjišťování totožnosti přistiženého zloděje vyšlo najevo, že se nejedná v oblasti majetkových deliktů o žádného nováčka. V uplynulých třech letech byl totiž za obdobné jednání odsouzen nebo potrestán,“ dodal Pavel Janík.

Z tohoto důvodu se muž opět zařadil mezi podezřelé z přečinu krádeže, na nějž pamatuje trestní zákoník až tříletým trestem odnětí svobody. Strážníci ho proto omezili na osobní svobodě a předali k dalšímu opatření hlídce Policie České republiky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x