Za malými hokejisty přijel mistr světa

Foto: zlin.cz
BRUMOV-BYLNICE - Hokejový klub Brumov-Bylnice uspořádal na zimním stadionu v rámci týdenního příměstského kempu sportovní a náborové odpoledne pro nejmenší hokejisty. Na budoucí hvězdy čekalo velké překvapení.

Pro hokejový klub Brumov-Bylnice je už jedenáct let práce s mládeží alfou a omegou jeho činnosti. Skvěle připravená ledová plocha přilákala na zimní stadion nové adepty hokejového umění. V rámci ukázkové hodinky si děti mohou vyzkoušet bruslení, učí se vstávat, hrají různé hry s balónky a kuličkami a v jedné části kluziště už pokročilé děti hrají hokej,“ popsal program vedoucí sportovního střediska Jaroslav Vaněk mladší.

Svoji krátkou závodní jízdu předvedla také třináctiletá krasobruslařka Amelie Vaňková. Účastníci právě končícího týdenního příměstského kempu pak v plné zbroji bojovali o každý puk v utkání hokejistů ze druhých až čtvrtých tříd. „Měli jsme přihlášeno 25 dětí. Fungovalo to tak, že jsme vždy dopoledne byli na ledě, potom následovala suchá příprava, mezitím svačinka, oběd a po obědě další fáze na ledě. Podle počasí jsme šli i ven, případně jsme klukům vevnitř pustili nějaké video. Celý týden byl zakončen tou dnešní náborovou akcí pro děti,“ přiblížil náplň sportovního kempu trenér HC Brumov-Bylnice Josef Kulíšek.

Ty, kteří už brejky, bodyčeky, střely nebo přihrávky díky obětavým trenérům ovládají, přišel povzbudit hokejový mistr světa Ondřej Němec. „U těchto malých dětí je nejdůležitější, aby je to bavilo, aby na zimák chodily s radostí a aby je nikdo nemusel do sportování nutit. Nemusí to být jen hokej – jakýkoli sport dětem prospívá. Buďme rádi za každé dítě, které sportuje,“ řekl mistr světa z roku 2010 a současný hráč extraligových Beranů Zlín.

Že je o sport a konkrétně o hokej v Brumově-Bylnici velký zájem, dokládá i fakt, že jsou v současné době obsazené všechny věkové kategorie. Nové zájemce však vedení klubu stále vítá s otevřenou náručí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x