Za nespravedlivé obvinění z krádeže prý mohlo několik čajů se slivovicí

Foto: Policie ČR
ZLÍN – Za všechno může čas a někdy taky čaj se slivovicí! Jako v případě trestního oznámení z minulého týdne, které podal senior ze Zlína kvůli krádeži jeho celoživotních úspor. Nakonec vyšlo najevo, že k odcizení peněz nedošlo – za mylný dojem mohlo přílišné množství alkoholického moku v několika šálcích čaje.

U některých oznámení, která policisté přijímají a kterými se musí zabývat, nakonec vyjde najevo, že si je oznamovatel vymyslel, případně jim nesdělil celou pravdu. Tak tomu bylo i v případě trestního oznámení z minulého týdne, kdy dvaasedmdesátiletý muž policistům sdělil, že při ranní prohlídce své garáže ve Zlíně zjistil, že mu chybí jeho celoživotní úspory ve výši půl milionu korun.

Z krádeže podezíral svou o šest let mladší přítelkyni, s níž žije ve společné domácnosti. Dechová zkouška u muže ukázala hodnotu vyšší než dvě promile alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Přítelkyně údajně okradeného druha policistům řekla, že muž určitě neměl úspory uschované v garáži a že sice mají občas spory ohledně financí, nicméně ona mu žádné peníze neodcizila.

Kriminalisté ohledali místo činu, odebrali stopy a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež s trestní sazbou až pět let odnětí svobody,“ pokračovala Kozumplíková.

Hned následující den se ale muž probudil s čistou hlavou a přišel na policejní oddělení vysvětlit, že si předchozí den dal hned zrána několik čajů se slivovicí, což ovlivnilo jeho zdravý úsudek.

Úspory našli společně s přítelkyní doma, žádné peníze se mu tedy neztratily. Své přítelkyni se omluvil,“ uzavřela policejní mluvčí s tím, že policisté případ krádeže odložili, protože se skutek nestal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x