Za ozbrojenou loupež v Otrokovicích hrozí muži desetileté vězení

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE - Policistům se podařilo dopadnout muže, který v Otrokovicích přepadl s nožem v ruce osmačtyřicetiletého muže a požadoval po něm peníze. Jde o recidivistu, kterému nyní hrozí až desetileté vězení, serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Událost se stala loni v listopadu a jak se ukázalo, útočníkem byl pětadvacetiletý muž, který v současné době žije v okrese Česká Lípa. Jeho obětí se stal osmačtyřicetiletý muž, který se v Otrokovicích po 18. hodině vracel se svým autem z práce domů. Když zaparkoval a šel k domu, z ničeho nic na něj zezadu zaútočil cizí mladý muž, který ho strhl na zem, přiložil mu ke krku lovecký nůž o délce čepele 18 cm a žádal po něm vydání peněz. Napadenému muži se podařilo ze sevření dostat, přičemž utrpěl zranění nožem na ruce. Z místa utekl a ihned zavolal na linku tísňového volání policie. Záchranáři poté muže převezli k ošetření do nemocnice.

Policisté z Otrokovic útočníka podle popisu záhy vypátrali blízko místa incidentu. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu vyšší než dvě promile alkoholu, zkouška na přítomnost drog v organismu vykazovala také pozitivní hodnoty. Muže zadrželi a pro potřeby trestního řízení zajistili také lovecký nůž, s nímž měl útočit. Poté, co ho kriminalisté obvinili, se mladý muž začal vyhýbat dalšímu vyšetřování. Vyhlásili proto po něm pátrání.

„Muže koncem února zadrželi policisté v České Lípě. Třikrát soudně trestaný recidivista, který byl poprvé trestaný již jako mladistvý, se ke svému jednání nepřiznal. O jeho vině a trestu nyní rozhodne soud,“ dodala Kozumpllíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x