Řidič koloběžky, který ve Zlíně srazil chodce vystupujícího z trolejbusu, může strávit rok za mřížemi

Foto: Policie ČR
ZLÍN – Řidiči koloběžky, který v srpnu ve Zlíně srazil na chodníku devatenáctiletého chodce vystupujícího z trolejbusu, hrozí v případě odsouzení jeden rok za mřížemi, a to za trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti. Dechová zkouška u něj po střetu ukázala hodnotu 0,62 promile alkoholu.

Pětatřicetiletý muž ze Zlína jel na koloběžce po chodníku, protože předtím pil alkohol a nechtěl jet po silnici. Tím ale ohrozil zejména chodce. Na zastávce na ulici Slovenská uviděl stát trolejbus, ale myslel si, že právě odjíždí. Jel těsně kolem dveří trolejbusu, když z nich vystoupil mladý muž.

Řidič koloběžky nestihl zareagovat a chodce srazil. Oba spadli na chodník. Chodce odvezli záchranáři do nemocnice se zraněním hlavy. Následky tohoto zranění cítil ještě několik týdnů,“ uvedla k případu policejní mluvčí Monika Kozumplíková s tím, že řidič koloběžky vyvázl bez zranění.

Podle zákona o provozu na pozemních komunikacích je jezdec na koloběžce cyklistou, jel tedy v rozporu s tímto zákonem po chodníku, nechoval se ohleduplně a nevěnoval se plně řízení koloběžky, navíc řídil po požití alkoholu,“ pokračovala Kozumplíková a dodala, že dechová zkouška u něj po střetu ukázala hodnotu 0,62 promile alkoholu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x