Za ublížení na zdraví hrozí mladému muži ze Zlínska tříleté vězení

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
BRUMOV-BYLNICE - Agresivita na taneční zábavě v Brumově-Bylnici se pořádně vymstila devatenáctiletému mladíkovi z nedaleké obce, který napadl o rok staršího muže. Teď mu za to hrozí tříleté vězení, serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté z Valašských Klobouk ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví devatenáctiletému muži, protože na konci srpna na taneční zábavě v Brumově-Bylnici bezdůvodně fyzicky napadl o rok staršího muže a způsobil mu zranění v obličeji, s nímž se léčil po dobu šesti týdnů. Dosud netrestanému mladíkovi hrozí v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody.

„Mladý muž přišel na taneční zábavu krátce po půlnoci a sedl si se svou kamarádkou bokem. Vzápětí k nim přišla skupina dalších mužů, z nichž jeden bezdůvodně a bez varování na sedícího muže zaútočil pěstmi a shodil ho na zem. Tam ho dál tloukl pěstmi, až ztratil vědomí. Zranění, které při útoku utrpěl, si vyžádalo ošetření v nemocnici,“ doplnila Kozumplíková.

Útočník se ke své agresivitě přiznal s tím, že byl pod silným vlivem alkoholu a příliš si z průběhu taneční zábavy nepamatuje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x