Za výměnu okapů si vzali 70 tisíc. Policie varuje před podvodníky, kteří nabízejí stavební práce

Ilustrační foto: archiv zlin.cz
ZLÍNSKO – Ve čtvrtek na policii došlo oznámení o podvodnících, kteří nabízejí okamžité provedení stavebních prací. Částky, které za ně požadují, jsou ale víc než přemrštěné. Své o tom ví senior ze Spytihněvi, který za výměnu okapů zaplatil 70 tisíc korun. Policie teď po podvodnících pátrá.

Ve čtvrtek 23. června odpoledne přijali policisté z Napajedel oznámení o podvodnících, kteří v jejich okolí řádí. Nabízejí provedení stavebních prací, hotovo má být za pár chvil. Využívají ale nevědomosti potencionálních zákazníků a za práci si účtují přemrštěné ceny.

„Dávejte si na rychlé nabídky pozor a než někomu zadáte zakázku, nechte si kompletně zpracovat cenovou nabídku a zjistěte si reference na danou firmu,“ vyzývá k obezřetnosti mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Seniorovi ze Spytihněvi na Zlínsku ale obezřetnost nepomohla. Ve čtvrtek přijela před jeho dům černá dodávka. Vystoupil z ní muž s černými vlasy, který mluvil česky s cizím přízvukem. Postaršímu pánovi, který otevřel dveře, nabídl, že mu vymění okapové systémy.

Než stačil senior zareagovat, vyskočili z vozu další tři muži podobného vzhledu a okamžitě začali pracovat. Cena za provedení prací se neustále měnila, nakonec po půl hodině činnosti chtěli zaplatit 150 tisíc korun. Dokonce seniorovi nabízeli, že ho odvezou k bankomatu. Nakonec jim dal 70 tisíc, které měl u sebe, a muži odjeli,“ líčí situaci Kozumplíková.

Jakmile se domů vrátila dcera podvedeného muže, zjistila, co se stalo, a celou věc oznámila na policejním oddělení.

Policisté teď po mazaných předražených dělnících pátrají. „Pokud máte jakékoli poznatky k černé dodávce, v níž se pohybují, případně k jejich totožnosti, obraťte se na linku 158,“ prosí Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x