Za zapálení panáka na šibenici hrozí hokejovému výtržníkovi až dva roky za mřížemi

Ilustrační foto: David Peška
ZLÍN – Fanoušek, který 24. září na hokejovém zápase mezi Zlínem a Vsetínem zapálil vsetínskou vlajku, šálu a látkového panáka na šibenici, je obviněn z výtržnictví. Své nevhodné chování odůvodnil přílišnou konzumací alkoholu.

Komisař kriminální policie ve Zlíně obvinil čtyřiačtyřicetiletého muže ze sousedního státu ze spáchání trestného činu výtržnictví. „Koncem září na hokejovém zápase mezi celky PSG Berani Zlín a VHK Robe Vsetín zapálil vlajku a šálu hokejového klubu ze Vsetína a nakonec zapálil také látkového panáka zavěšeného na dřevěné imitaci šibenice,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Požár na zimním stadionu museli hasit členové HZS Zlín. „Vyhodnocením fotografií a kamerových záznamů z předmětného zápasu, znalostí z prostředí fanouškovské základny a také díky spolupráci s kolegy ze sousedního státu kriminalisté odhalili totožnost muže, který měl tyto výtržnosti na svědomí,“ pokračovala policejní mluvčí.

Cizinec se ke svému jednání přiznal a vyjádřil nad ním lítost. Odůvodnil ho příliš velkou konzumací alkoholu. „V případě odsouzení hrozí dosud netrestanému muži trest odnětí svobody až na dva roky,“ uzavřela Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x