Záchranáře v úterý zaměstnaly dvě vážnější nehody cyklistů

Foto: ZZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ – Záchranáři Zlínského kraje včera zasahovali hned u dvou vážnějších nehod cyklistů, ke kterým došlo u Bílovic na Uherskohradišťsku a u obce Tlumačov na Zlínsku. V obou případech museli být zranění převezeni do nemocnice.

První nehoda se stala v úterý odpoledne u Tlumačova v části Skály, kde se cyklistka bez přilby střetla s osobním autem. Operační středisko na místo vyslalo lékařskou posádku z Otrokovic a záchranářskou posádku z výjezdové základny Zlín – Prštné.

Záchranáři pacientku na místě zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče, imobilizovali vakuovou matrací, podali léky tišící bolest, infuzi, ošetřili odřeniny na rukou a s podezřením na zlomeninu kosti okolo oka ji transportovali k dalšímu ošetření a vyšetření do úrazové ambulance Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ upřesnila mluvčí krajských záchranářů Gabriela Netopilová Sluštíková.

K další události došlo krátce před 17. hodinou na silnici z Bílovic směrem na Topolnou. Ženy jedoucí v autě si všimly cyklisty, který ležel v příkopu. „Podle našich informací si ženy nejprve všimly kola u krajnice, a tak zastavily. Poté uviděly ležícího muže,“ informovala Netopilová Sluštíková.


Operátorka zdravotnického operačního střediska na místo vyslala dvě posádky z výjezdové základny v Uherském Hradišti. Po jejich příjezdu byl muž už při vědomí.

Záchranáři pacienta, který si na událost vůbec nepamatoval, vyšetřili, zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče a imobilizovali vakuovou matrací,“ pokračovala mluvčí záchranářů s tím, že muže poté převezli do interní ambulance Uherskohradišťské nemocnice.

„Velké díky patří ženám, kterým přišla situace podezřelá, a tak zastavily a šly zjistit, co se stalo. V opačném případě vše mohlo být úplně jinak,“ dodala Gabriela Netopilová Sluštíková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x