Záchranu muže s podezřením na cévní mozkovou příhodu komplikoval těžko přístupný terén

Foto: ZZS ZK
KROMĚŘÍŽSKO – Zdravotnická posádka ze Zlína zasahovala ve čtvrtek dopoledne na Trojáku v Hostýnských vrších u záchrany muže s podezřením na cévní mozkovou příhodu. Práci záchranářům velmi komplikoval těžko přístupný terén, ve kterém se pacient nacházel.

Už při přijetí výzvy na tísňovou linku 155 bylo volajícím hlášeno, že cesta k místu události je zledovatělá a může být problém se k pacientovi rychle a bez problémů dostat,“ informovali záchranáři na webu ZZS ZK.

Záchranáři si tak na cestu vzali sanitní vozidlo pro zásah v těžko přístupném terénu Land Rover Defender, což se nakonec ukázalo jako velmi prozíravé. Nicméně ani tak se až k pacientovi nedostali.

V ten okamžik jim ale pomohli hasiči, kteří na začátku nejhoršího úseku čekali se čtyřkolkou. Našeho záchranáře naložili a až k pacientovi přivezli,“ pokračovali záchranáři.

Záchranář muže zajistil v rámci přednemocniční neodkladné péče. „Imobilizovaného pacienta hasiči poté naložili na vozík za čtyřkolkou a transportovali až k záchranářskému Defenderu,“ dodala ZZS ZK s tím, že zdravotnická posádka následně muže převezla na urgentní příjem zlínské nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x