Začíná jubilejní 30. Festival Janáček a Luhačovice. Co nabídne?

Foto: Festival Janáček a Luhačovice
LUHAČOVICE – Už zítra začíná v lázeňském městě jubilejní 30. Festival Janáček a Luhačovice a program dává tušit, že ho organizátoři pojali skutečně ve velkém! Návštěvníci se tak mohou těšit na opravdové lahůdky hudební klasiky v podání věhlasných hudebních těles a sólistů.

Festival, který letos vstupuje už do svého 30. ročníku, se bude konat v termínu od 11. do 15. července. Také tentokrát zůstane věrný své tradici a hlavnímu záměru, a to představit život a tvorbu proslulého skladatele Leoše Janáčka, který se opakovaně vracel do zdejších lázní, jež mu byly často inspirací.

Vzhledem ke vztahu festivalu k Leoši Janáčkovi nemůže jubilejní ročník nabídnout snad nic mimořádnějšího než jeho Glagolskou mši, kterou Mistr komponoval v Luhačovicích v roce 1926 při svém pobytu v Augustiniánském domě. Svoji váhu bude mít i sobotní odpoledne věnované Janáčkově klavírní tvorbě v podání předního klavíristy a pedagoga Jana Jiraského nebo výstava fotografií „Janáčkovy cesty“,“ uvedla manažerka festivalu Milena Hrbáčová.

Pokračování článku najdete zde.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x