Začíná velkolepý festival Zlín žije! Na čtyřech scénách se představí stovky účinkujících

Foto: Živý Zlín
ZLÍN – Jedna z největších kulturních událostí tohoto roku začíná ve Zlíně už za pár hodin! Velkolepý festival Zlín žije slibuje po tři dny na čtyřech scénách stovky hudebníků, komunit, artistů, tanečníků, ale i audiovizuálního umění a mnoho dalšího. Do Baťova města přijede například kapela Buty, AG Flek, Mňága a Žďorp, Majk Spirit, Ventolin nebo zlínská rodačka Dasha. Vstup na veškerý program je zdarma.

Do Zlína přinášíme formát otevřeného festivalu přímo v ulicích a pro všechny. Velice nás těší, že jsme mohli pro Zlíňany připravit již podruhé víkend nabitý všemi žánry, od legendárních rockových kapel na scéně Pod Lípou přes rappera Majka Spirita až po vystoupení Lenky Dusilové, devítinásobné držitelky ceny Anděl,“ popsala ředitelka kulturního a kreativního centra Živý Zlín Jana Kubáčová.

Festival ovšem nabídne nejen hudební zážitky, ale osloví také další smysly. Ve spolupráci s brněnským studiem multimediálních architektů Visualove v parku vyrostla v parku Komenského speciálně pro tuto příležitost nepřehlédnutelná čtrnáct metrů široká Fčil out zóna tvořená 1150 kusy pestrobarevných látek. Její atraktivitu umocní večerní nasvícení a podkresová hudba.

Scéna v parku Komenského se pak promění ve Zlín na jednom místě. Během festivalu jej opanuje přes čtyřicet stanovišť.

Kromě úžasných mladých a někdy i malých hudebníků a lokálních matadorů hudební scény se můžete těšit na komunity a organizace, které na čtyřiceti stanovištích připravily aktivity tvořivé, edukační i zábavné. Divadlo, animace, umění, řemeslo, školství i charitativní a osvětové aktivity – to všechno jsou aktéři, kteří tvoří Zlín a zaslouží si pozornost,“ přiblížila program Jana Kubáčová.

Návštěvníci se mohou těšit například na workshop animace, pozorování včel v úlu, ševcovskou dílnu, ale naučí se i skautským dovednostem nebo si užijí sportovní stanoviště s trampolínkami či hrací zónu Fatra. Velkým lákadlem bude i stanoviště Hvězdárny Valašské Meziříčí, která do Zlína přiveze obří nafukovací planety.

Na scéně v parku zahraje například Marie Tichá, Adam Kořán, Tereza Kutrová, Markéta Vodičková s kytaristou Filipem Vítů nebo talentovaní žáci ze ZUŠ Morava a ZUŠ Zlín. Dále vystoupí také rock-crossover Hluchý Dovrat, legendární zlínská kapela Tokyo, uskupení Event Jazz v doprovodu zpěvačky Zuzany Gamboa, pop-rockoví Pro Tebe nebo Joe Cocker Forever. Do Španělska pak návštěvníky přenese vystoupení brněnské skupiny Pueblo Flamenco.

Jako zlínský Woodstock by se dala popsat beatová scéna Pod Lípou, která připomene mimořádnou zlínskou rockovou tradici. Zahrají například skupiny Blues Station, Kačes & Kochta Country expres, Los Perdidos nebo Včelařovo jazzové trio.

Živo bude i na náměstí Míru. V sobotu 24. 6. bude celé patřit hercům Městského divadla Zlín, kteří se pro tento večer stanou zpěváky a muzikanty a ještě těsně před koncem své divadelní sezóny roztančí a rozezpívají Zlín.

Nedělní program 25. 6. se odehraje pod taktovkou zlínského nadačního fondu Credo, který od 15 hodin zve na další ročník akce s názvem Milované město Zlín. Kromě prezentace zlínských neziskových organizací a církví bude připraven i zábavný program.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x