Zámek Lešná ve Zlíně je opět otevřen! Nabízí rovnou dvě novinky

Zámek Lešná je opět otevřen. Foto: ZOO Zlín
ZLÍN – Do jedné z nejznámějších ZOO v České republice se nemusíte přijít podívat pouze na zvířata. Opět je totiž otevřen i oblíbený zámek. A pozor! Poprvé se dostanete do doposud zapovězených částí vybraných pokojů.

Během prázdnin první prohlídka začíná v 9.30, poslední pak v 16.30. V pondělí poslední návštěva zámku proběhne v 15.30. Během čtyřicetiminutové návštěvy zavítáte do 11 bohatě vybavených pokojů.

Čeká na Vás řada překvapení a kuriozit, například stříbrný poklad, egyptská mumie nebo luxusní koupelna s vířivkou. K nejatraktivnějším místnostem patří zámecká jídelna a knihovna. „Dominantu jídelny tvoří bohatě zdobený nástolec, na který se spotřebovalo 23 kg stříbra. V letošním roce díky úpravě prohlídkové trasy jej budou moci návštěvníci obdivovat z bezprostřední blízkosti. V knihovně pak poprvé umožníme blízký přístup k nejcennějším předmětům zámeckých sbírek. Věříme, že pro milovníky historie to bude mimořádný zážitek,“ přiblížila změny Romana Bujáčková, vedoucí marketingu. 

Přestože historickou budovu z 19. století stále kryje z důvodu opravy střechy lešení, provoz zámecké expozice není nijak narušen. Pro návštěvu zámku platí opatření dle Balíčků pro obnovení kulturního života 2021, které vydalo Ministerstvo kultury:

  • počet návštěvníků v jedné skupině 25 osob (dle opatření 1 osoba na 10 m2)
  • vstup s ochranou dýchacích cest
  • dodržování rozestupů 2 m
  • v pokladně zámku k dispozici dezinfekce
×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x