Zaměstnanci krajského úřadu absolvovali testování na koronavirus, nikdo nebyl pozitivní

Foto: Jiří Balát
ZLÍN - Zaměstnanci krajského úřadu podstoupili povinné testování na covid-19. Test absolvovalo více než 200 zaměstnanců, z nichž měli všichni negativní výsledek testu, serveru Zlin.cz to oznámila Adéla Čuříková z tiskového oddělení hejtmanství.

Zaměstnanci veřejného sektoru musejí podle Ministerstva zdravotnictví ČR podstoupit povinné testování na covid-19. Od 17. března se mohou zaměstnanci Krajského úřadu Zlínského kraje zdržovat na svém pracovišti, pouze pokud v posledních sedmi dnech podstoupili PCR test na přítomnost viru SARS-CoV-2, nebo POC antigenní test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 či test poskytnutý zaměstnavatelem, a to s negativním výsledkem.

„Rozhodli jsme se pro naše zaměstnance zajistit testy, které si mohou provést sami. Je to i z toho důvodu, že v posledních dnech, kdy se testují také zaměstnanci výrobních firem a další zájemci, jsou testovací místa plná. Chceme zajistit, aby se zaměstnanci úřadu i jeho návštěvníci cítili bezpečně. Povinné testování ve firmách i veřejné správě vítám, pomůže nám v boji proti covidu-19. Testování totiž může odhalit případné bezpříznakové přenašeče viru,“ řekl Milan Štábl, ředitel Krajského úřadu Zlínského kraje.

Pro účely provádění testování zaměstnanců zřídil Krajský úřad Zlínského kraje prostor v místnosti expozice v 2. NP 21. budovy.

--> --> --> --> -->