Zaměstnanci krajského úřadu zorganizovali potravinovou sbírku. Celkem nashromáždili 248 kilo zboží

Foto: Jiří Balát
ZLÍN - Zaměstnanci krajského úřadu ve Zlíně zorganizovali potravinovou sbírku. Celkem tak díky jejich materiální pomoci poputuje potřebným rodinám a jednotlivcům v nouzi 248 kilogramů potravin a drogistického zboží.

Dětské domovy, charity, azylové domy a farnosti. Přesně tam míří potraviny a drogistické zboží z potravinových sbírek. Jednu takovou uspořádali také zaměstnanci krajského úřadu ve Zlíně.

Jsem nadšená z toho, jaké množství potravin jsme mezi sebou vybrali. Vymýšlíme i další projekty v rámci společenské odpovědnosti, a pokud tím inspirujeme i lidi mimo úřad, kteří chtějí pomáhat druhým, bude to jenom dobře,“ řekla Jana Lapčíková z Útvaru personálních věcí a vzdělávání.

Přestože se jednalo o první ročník sbírky pro Potravinovou banku, společně se zaměstnancům krajského úřadu podařilo nashromáždit celkem 248 kilogramů zboží.


Pomoc potřebným probíhá během celého roku. Sbírky jsou organizovány buď v rámci celorepublikové spolupráce nebo na jednotlivých úrovních třeba v rámci kraje nebo v jednotlivých firmách,“ upřesnila systém sbírky ředitelka Potravinové banky ve Zlínském kraji Vendula Kovářová.

Potravinová banka zajišťuje skladování a následně také bezplatnou distribuci organizacím, které pomáhají rodinám i jednotlivcům v potravinové nouzi.

Do budoucna chceme posílit spolupráci s Potravinovou bankou ve Zlínském kraji, pro kterou jsme zorganizovali sbírku. Pro mě tento projekt spojuje oblasti, které mám ve vedení kraje na starosti, a to sociální věci a životní prostředí. Cílem potravinové banky je totiž pomoci lidem v potravinové nouzi a také zabránit plýtvání potravinami,“ sdělila statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová.

Rada Zlínského kraje dokonce schválila dar ve výši 50 tisíc korun pro Potravinovou banku. Ta finance využije na nákup konkrétních věcí, které se nepodařilo vybrat.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x