Zapáchající muž si chtěl v nemocnici nabít mobil, na pracovníky ostrahy zaútočil pěstmi

Foto: MP Zlín
ZLÍN – Ve spárech strážníků městské policie skončil v pondělí 29. dubna večer šestačtyřicetiletý muž, který se dobýval do Baťovy nemocnice se záměrem nabít si zde svůj mobilní telefon. Když se jej pracovníci ostrahy snažili z areálu vykázat, zaútočil na ně pěstmi.

Pracovníci ostrahy krajské nemocnice kontaktovali městskou policii s tím, že museli opakovaně vyvést z areálu nevábně zapáchajícího muže. Ten se snažil dostat do různých pavilónů, aby si zde nabil svůj mobilní telefon. Dotyčný však jejich výzev nedbal a stále se vracel zpět.

Po příjezdu na místo se strážníci dozvěděli, že muž zaměstnance ostrahy fyzicky napadl.

Když dotyčného doprovázeli mimo areál, měl se nečekaně otočit a na oba muže zaútočil pěstmi. Jednomu z nich tak způsobil oděrky na horních končetinách, druhému pak rozrazil ret,“ přiblížil incident zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Zanedlouho strážníci agresivního jedince vypátrali na ulici 2. května.

Při pokusu o jeho zkontaktování však dotyčný zaútočil na jednoho ze strážníků, a hlídka byla nucena použít ke své obraně síly,“ pokračoval Janík s tím, že později zjištěný šestačtyřicetiletý muž ze Zlína se ocitnul na zemi v poutech.

Chování agresora policie kvalifikovala jako přestupek proti veřejnému pořádku a občanskému soužití. „Muže tak nyní čeká řízení před správním orgánem, kde mu hrozí pokuta až do výše 20 000 Kč,“ zmínil Pavel Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x