Zápas speciál. Ševci s Pavlem Vrbou proti pražské Spartě

Pavel Vrba. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Bude to pro fotbalisty Trinity Zlín opravdová zkouška ohněm. Na zlínskou Letnou míří z pražské Letné vysoce favorizovaná Sparta. Úvodní hvizd rozhodčího v sobotu v 15.00. Pražané naposledy doma zdolali Jablonec 3:0 a týden předtím smetli do té doby sebevědomé Bohemians na jejich hřišti 6:2. Ani náhodou nečeká Zlíňany nic lehkého.

Zbraně ale nikdo dopředu neskládá, proč taky. Pár dnů stará remíza podceňovaných Teplic proti pražské Slavii budiž inspirací. Docela nevšední bude zápas pro trenéra Zlína Pavla Vrbu. Před rokem touto dobou byl ještě ve službách soupeře, v květnu se ovšem musel poroučet. A z Letné dorazil přes Ostravu zase na Letnou.

Sparta asi bude tvrdý oříšek, co říkáte?

Bylo by divné, kdyby to bylo jinak. Tohle mužstvo musí mít ty nejvyšší ambice. Umí si vybrat naše špičkové hráče a vhodně je doplnit zahraničními. Ambice má vždy ty nejvyšší.

Už přebolelo, že jste musel odejít dřív, než jste čekal?

Odcházel jsem v situaci, kdy jsme byli tři dny před finále poháru, ztracen ještě nebyl ani titul. Vedení mělo takový názor, a to už je trenérský život, nezbývalo, než rozhodnutí respektovat. Ale žádná hořkost ve mně rozhodně není.

Sparta hraje poslední dobou hodně dobře, je produktivní. Jak se na zápas těšíte?

Těším se, samozřejmě. A těším se, že přijde hodně diváků, budou nám fandit a odnesou si parádní zážitky. Hrajeme o hodně a budeme bojovat, záležet bude na výkonu každého hráče, je třeba vyvarovat se laciných chyb. To Sparta umí potrestat.

Sleduje podobné zápasy i vaše paní?

To víte, že jo a velmi pozorně. Tak bych ji měl spolu s kluky potěšit.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x