Zápis do škol se uskuteční bez dětí

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Zápis do všech tří otrokovických základních škol se uskuteční v době od 1. do 9. dubna 2020 bez osobní účasti dětí. Konat se pouze formální část zápisu, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Stehlíková.

Motivační část, při které se děti seznámí s prostředím školy, učiteli, budoucími spolužáky, se bude konat dodatečně, pokud to situace dovolí.

Do 1. ročníku školního roku 2020/2021 budou zapsány děti, které se narodily v době od 1. 9. 2013 do 31. 8. 2014, a děti, které měly odklad povinné školní docházky. „K zapsání dítěte podá zákonný zástupce Žádost o přijetí k základnímu vzdělávání,“ konstatovala Stehlíková.

K doručení žádosti je možné využít jednu ze tří možností, buď mohou žádost vhodit do datové schránky školy, posllat mailem s elektronickým podpisem, nebo poštou na adresu školy.

„Protože chceme minimalizovat osobní kontakt, nebudeme přijímat žádosti ve škole. Pouze ve výjimečných případech po předchozí telefonické dohodě se lze dohodnout individuálně,“ uvedly shodně ředitelky základních škol.  

Podrobnější informace včetně Žádosti o přijetí k základnímu vzdělávání jsou k dispozici na webových stránkách jednotlivých škol. S případnými dotazy lze kontaktovat ředitelky základních škol.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x