Zářijové cyklovýzvy se mohou zúčastnit týmy i jednotlivci

Foto: Facebook Do práce na kole
ZLÍN – Už popáté se letos uskuteční zářijová celorepubliková motivační výzva kampaně Do práce na kole. Akce podpoří zdravý životní styl a „zelenou“ dopravu ve městě.

Jako obvykle se tato ekologická výzva termínově potká s Evropským týdnem mobility, který trvá od 16. do 22. září. „Opět máte vynikající příležitost nechat auta doma a do práce cestovat  na vlastní pohon. Sedněte na kola, choďte pěšky nebo běhejte,“ vyzývá veřejnost koordinátorka kampaně Do práce na kole za Zlín, Otrokovice a okolí Jana Vybíralová.

Cestu do práce cyklistům a koloběžkářům zpříjemní také snídaně zdarma, kterou připravuje iniciativa CykloZlín na úterý 21. 9. od 5.00 do 8.30 na odpočívadle u cyklopodjezdu na Čepkově.

Zatímco v minulém roce byla výjimečně Zářijová výzva symbolicky zpoplatněná stokorunou, letos se vrátili organizátoři k původnímu nastavení, že bude tato výzva zdarma. Výzva zůstává stejně jako vloni čtrnáctidenní. „Ostatní pravidla zůstávají stejná. Hlásit se mohou i jednotlivci a není tedy třeba tvořit týmy. Jedinou kategorií je pravidelnost,“ upřesňuje koordinátorka.

Vítězové výzvy získají startovné zdarma pro příští ročník hlavní květnové soutěže Do práce na kole. A proč se výzvy zúčastnit? Zapracujete na své kondici, vychutnáte si, jak jste dobří, a přispějete k čistšímu ovzduší i celkově příjemnějšímu a bezpečnějšímu městu.

Akce do práce na kole, koloběžce, pěšky nebo poklusem se bude konat od 13. do 26. září. Registrovat se můžete od 1. září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x