Zásah celníků ve Starém Hrozenkově: cizinec nelegálně převážel téměř 14 tisíc kusů munice

Foto: Policie ČR
STARÝ HROZENKOV – Téměř 14 tisíc kusů munice do dlouhých kovových zbraní našli zlínští celníci v dodávce, kterou řídil muž cizí národnosti. Jak vyšlo později najevo, řidič neměl žádné doklady, které by ho k přepravě munice opravňovaly.

K zásahu došlo v polovině září na komunikaci v obci Starý Hrozenkov na Uherskohradišťsku. „S ohledem na probíhající šetření nebylo možné informaci zveřejnit dříve,“ informovali policisté na webu Týdeník policie.

Příslušníci mobilního dohledu v průběhu pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu nalezli v nákladovém prostoru a v kabině řidiče dodávkového vozidla několik typů střeliva. Šlo o malorážkové ráže 22 LR, dále však i výkonnější 223 Remington, 7,62×39, 7×57, 7x64mm,“ upřesnili policisté.

Zahraniční řidič celníkům před provedením kontroly řekl, že nic nepřeváží. Po odhalení munice nepředložil žádné doklady opravňující k jejímu nabytí a přepravě.

Celá záležitost byla postoupena k dalšímu šetření Policii ČR, a to z důvodu podezření z naplnění skutkové podstaty trestného činu nedovoleného ozbrojování,“ dodali policisté.

Zobrazit fotogalerii >>