Zase je tu liga! Do Zlína míří Mladá Boleslav, Slovácko jede na Slavii, jde na to přes led

Foto: 1.FC Slovácko
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - 12. kolem pokračuje o víkendu po reprezentační pauze nejvyšší fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA. Týmy našeho kraje jsou na tom rozdílně, to se dobře ví. Slovácko drží pátou příčku, Zlín je zatím poslední. A přece to nemusí znamenat, že by výrazně lepší nálada vládla v Uherském Hradišti.

Ještě před utkáními reprezentace totiž Slovácko trestuhodně vypadlo s pražskou Duklou z poháru a to na vlastním hřišti, to Zlín je na tom v tomto směru lépe, v pauze vyhrál těsně na hřišti nebezpečného třetiligového Uničova a může se těšit na další duel v Ostravě proti Baníku.

Ale teď jde především o ligové body.

Po tréninku si ještě přidávají mladíci Tom Slončík a Martin Cedidla. Prvně jmenovaný se vrátil ze srazu reprezentační dvacítky. „Výborná konfrontace třeba s německým fotbalem, ale teď je tu liga, moc dobře víme, v jaké jsme situaci a musíme odevzdat pokaždé výkon na hranici našich možností,“ povídá šikovný mládenec.

V sobotu od tří odpoledne se na zlínské Letné představí sedmý tým tabulky z Mladé Boleslavi. Mužstvo nově trénuje Marek Kulič, exzlínský patriot Pavel Hoftych je sportovním manažerem.

„Jejda, kamarádů tu mám pořád hodně, Zlínu držívám pěsti, ale tentokrát to prostě jinak nejde, musíme bodovat,“ vypráví funkcionář ambiciózního středočeského klubu. Ten má kádr nabitý velmi dobrými fotbalisty, zvláště útok docela straší. Hilál, Pulkrab, bývalý zlínský fotbalista Jawo či Kušej, no to je síla… pro Zlín nic jednoduchého.

Zlíňané ale budou muset zabrat, jistě nechtějí ztrácet kontakt s týmy těsně bodově před nimi.

Zápas má i zajímavý podtext, část vstupného totiž půjde na konto zlínského Komplexního onkologického centra. „Náš klub se do akce Růžový říjen zapojuje již třetím rokem, jde o to šířit osvětu a povědomí o boji s rakovinou prsu,“ popisuje mluvčí klubu Zuzana Molková.

Slovácko jede do „jámy lvové“, změří síly s pražskou Slavií na jejím hřišti.

„My jsme si zpestřili přípravu i na ledě. Tam je jasně nejlepší masér Pavel Stašek, ale parádně to s hokejkou na bruslích umí třeba Marek Havlík,“ hlásil ligový rekordman Milan Petržela.

Pokud by nastoupil do všech zbývajících ligových duelů v tomto kalendářním roce, dosáhl by na neuvěřitelnou metu 500 zápasů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x