Zastupitelé jednali s provozovateli autobusových nádraží o nových podmínkách

Foto: Jiří Palát
ZLÍN – Krajští zastupitelé jednali o nových podmínkách s provozovateli autobusových nádraží ve Zlínském kraji. Výsledkem by mělo být kultivovanější prostředí v jejich okolí.

Před začátkem roku 2021 musel Zlínský kraj uzavřít provizorní smlouvy s provozovateli autobusových nádraží. Ty však platily pouze do 30. června, a proto bylo potřeba projednat nové smlouvy, které budou korespondovat s vysoutěženými dopravci. Absolvovali jsme velmi složitá jednání, hlavně s provozovatelem zlínského autobusového nádraží. Do smlouvy jsme dali podmínky, které je provozovatel povinen plnit tak, aby byli lidi spokojeni, aby nádraží bylo čisté a kultivované, tak jak to má být, uvedl náměstek hejtmana Zlínského kraje pro oblast dopravy Radek Doležel.

To se podle jeho slov podařilo a od 1. července vše funguje podle nových podmínek. Dění na nádražích sledují také samotní obyvatelé měst, kteří mohou posílat podněty a stížnosti, pokud narazí na narušení provozu nebo čistoty okolí. „V některých smlouvách, jako v případě Zlína, je to velmi detailně specifikované. U těch ostatních nádraží se podmínky pohybují spíše v obecné rovině, nicméně povinnost udržovat nádraží čisté je tam také a my ji budeme pravidelně kontrolovat, dodal Doležel.

Po společných jednáních zástupců města Zlína a Zlínského kraje s provozovatelem autobusového nádraží se už teď podařilo provést první kroky ke zlepšení stavu zlínského autobusového nádraží. Cílem je také zamezit tomu, aby se kolem budovy srocovali nepřizpůsobiví občané.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x