Závod triatlonistů o víkendu výrazně omezí dopravu ve Zlíně

Foto: Česká triatlonová asociace
ZLÍN – O víkendu se bude ve Zlíně konat triatlonový závod Supersprint Triatlon Zlín 2024, který výrazně omezí dopravu ve městě, zejména pak v ulicích Hradská, Růmy a náměstí T. G. Masaryka. Řidiči musí počítat s objízdnou trasou, změny se dotknou také MHD.

Kde a kdy čekat uzavírky?

Už od pátku od 18 hodin bude pro veškerý provoz zcela uzavřena ulice Hradská. Uzavírka včetně zákazu zastavení zde potrvá do neděle do 16 hodin. Objízdná trasa bude vyznačena centrem Zlína k ulici Březnická.

V ulici Růmy bude v sobotu v čase od 10 do 18 hodin a v neděli od 8 do 14 hodin platit zákaz vjezdu. Se zákazem zastavení a stání zde počítejte od sobotních 8 hodin do nedělních 18 hodin.

Zákaz vjezdu se nevyhne ani náměstí T. G. Masaryka, kde bude platit v sobotu od 10 do 18 hodin a v neděli od 8 do 14 hodin.

Jak to bude s MHD?

Cyklistická část závodu přeruší také trasu pravidelné autobusové linky MHD č. 32, kterou nahradí výlukový jízdní řád. Autobusy s označením 32X budou jezdit na Kudlov po objízdné trase přes Lesní hřbitov.

Dotčené spoje autobusové linky č. 32 budou jezdit v době uzavírky Hradské ulice na Kudlov jako linka 32X ze zastávky Školní v centru Zlína přes zastávky Náměstí Míru, Náměstí Práce, U Majáku, Lesní hřbitov, Filmové ateliéry, Filmové ateliéry-točna,Kudlov-tiskárna, Kudlov-U Pomníku padlých, Kudlov-točna, Kudlov-U Pomníku padlých, Kudlov-Výhledy, Kudlov-střed,“ upřesnil mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Za touto zastávkou se autobus otočí a bude se vracet zpátky přes zastávky Kudlov-U Pomníku padlých, Kudlov-tiskárna a dál směrem na Filmové ateliéry, Lesní hřbitov a po Březnické ulici do Zlína.

„Zastávky Hradská a Kudlov-dolní konec v době výluky nebudou obsluhovány. Zastávky Kudlov-Výhledy a Kudlov-střed budou obsluhovány pro nástup i výstup pouze ve směru jízdy z kopce dolů. Přestup cestujících mezi směry bude zajištěn v zastávce Kudlov-U Pomníku padlých,“ upozornil vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař.

„Autobus, který přijede na Kudlov z města, nebude zajíždět do vnitřního Kudlova, ale od Pomníku padlých pojede přímo na točnu. Autobus, který pojede z točny, projede celým Kudlovem a vysadí cestující z města a posbírá ty, kteří budou mířit do města,“ dodal Tesař.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x