Závodnice z Otrokovic ovládly Český pohár v gymnastickém aerobiku

Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE – Víkendové závody Českého poháru v gymnastickém aerobiku opět potvrdily, že Otrokovice jsou jedinečnou líhní mladých talentů v tomto stále oblíbenějším sportu. Z Příbrami si otrokovická děvčata odvezla hned několik cenných kovů v celkem sedmi různých kategoriích.

Na dvě stovky sestav mohli zhlédnout diváci ve sportovní hale v Příbrami, která o uplynulém víkendu ožila prestižními závody první výkonnostní třídy v gymnastickém aerobiku. Své zastoupení zde měly i Otrokovice díky klubu GABK Otrokovice. Pod vedením trenérky Barbory Karlíkové se porotě představilo 22 dívek ve věku od 6 do 14 let. V konkurenci závodnic z celé republiky si otrokovické vedly skvěle a napříč jednotlivými kategoriemi sbíraly cenné kovy.

Celkem jsme ze závodů přivezly devět sad medailí. Nejvíce se nám dařilo v kategorii group, což jsou skupinové pětičlenné sestavy. Ve třech námi zastoupených věkových kategoriích jsme brali zlato, stříbro i bronz. Výborně si vedly i trojice. Holky byly jednou první a dvakrát na druhém místě. Za skvělý úspěch považuji i získání dvou stříbrných medailí v sólových sestavách, kde je největší konkurence,“ shrnula trenérka Barbora Karlíková.

Gymnastický aerobik je disciplína, která kombinuje prvky gymnastiky, akrobacie a tance. Známý je svou dynamikou a precizností, což bylo zřejmé z každého pohybu závodnic.

Přesto, že jsme na závody vyjížděli ve tři hodiny ráno, holky na sobě únavu nedaly znát a předvedly se v nejlepším světle. Náročné hodiny tréninku, který máme téměř každý den, se tak zúročily. Toho by nebylo bez podpory rodičů i města, kterým bych tímto ráda poděkovala,“ dodala trenérka.

Zobrazit fotogalerii >>