Zažijte noční hru v Muzeu Napajedla

FOTO: Skautuj! Autor: TVS
NAPAJEDLA - Zážitková a interaktivní výstava pro milovníky přírody a dobrodružství je připravena v Napajedlech ve výstavním sále muzea. Výstava s názvem Skautuj! potrvá tři měsíce.

U příležitosti 100. výročí první písemné zmínky o existenci napajedelského skautského oddílu Muzeum Napajedla připravilo zážitkovou výstavu. Na přípravě výstavy se kromě napajedelských skautů podílel zejména scénograf a výtvarník Honza Tomšů.

Je to výstava, která mapuje cestu, těch sto let napajedelských skautů. Zároveň jde po aktuálním tématu, co to je skauting pro dnešní lidi nebo jak přežily hodnoty skautingu. Výstava je více než klasická muzejní expozice, je to spíš noční hra. Návštěvníci totiž dostanou baterku a celé si to prochází ve tmě. Je tedy na nich, jakou cestu si zvolí a jaký zážitek tady prožijí,“ prozradil Honza Tomšů ze scénografie uskupení Omlouvámesepardon.

Skauti uvádějí, že v žádném lese nikdy nejste sami a pocit, že vás někdo sleduje, je oprávněný. Jestli postavy, ke kterým směřujete, jsou siluety totemů, noční hlídka, anebo vy sami, zjistíte až za svítání. A to je v nedohlednu. Originální výstava v Napajedelském muzeu potrvá až do 21. ledna 2024.

Tak my jsme před devíti lety tuhle výstavu dělali u příležitosti 91. výročí. Teď je to výročí kulaté a oslavujeme 100 let. První písemná zmínka o skautingu, je o prvním klučičí skautském oddílu v Napajedlích, který tu byl založen v roce 1923. Zakladatel byl Jerry Hodný, velký skaut, který bohužel zemřel v koncentračním táboře. Na jeho počest se Napajedelské středisko jmenuje středisko Jerryho Hodného Napajedla a k úctě k jeho odkazu tu teď máme tuto výstavu,“ uvedla Barbora Košutová, vedoucí muzea Napajedla.

Zažijte i vy dobrodružství. Skautujte! Originální výstava v Napajedelském muzeu potrvá až do 21. ledna 2024.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x