Zdravotníci v Uherskohradišťské nemocnici likvidovali požár. Vše bylo naštěstí jen „na oko“

V Uherskohradišťské nemocnici proběhlo školení preventivních požárních hlídek. Foto: nemuh.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Zdravotníci z Uherskohradišťské nemocnice si v tomto týdnu vyzkoušeli adrenalinový zážitek v podobě hašení připraveného požáru. V rámci školení preventivních požárních hlídek, které probíhá v nemocnici pravidelně, trénovali pod dohledem profesionálních hasičů a bezpečnostního technika nemocnice manipulaci s hasícími přístroji a likvidaci plamenů.

Během školení byli zaměstnanci seznámeni s teorií a správnými postupy při vypuknutí požáru, praktickou část pak absolvovali v přímo v hasičských uniformách. „Z ohně mám velký respekt. Teoretické znalosti mám poctivě nastudované a během každé směny si pro svůj vnitřní klid v duchu vytvořím vlastní evakuační plán. Na školení jsem se moc těšila, uhasit požár byl úžasný pocit a konečně jsem mohla teorii proměnit v praxi,“ sdělila staniční sestra dětské JIP Silvie Luňáková.

Více než šest desítek zaměstnanců bylo tímto praktickým cvičením připraveno na zvládnutí případných náročných a nečekaných situací, které musí zvládat i v tak náročném provozu, jakým je nemocnice.

„V připravené nádobě byla namíchána hořlavá směs, která byla následně zapálena a každý člen preventivní požární hlídky si vyzkoušel, jak plameny uhasit. Všichni prošli na výbornou, poděkování patří také profesionálním hasičům, kteří se ujali odborného vedení,“ přiblížil průběh cvičení bezpečnostní technik Uherskohradišťské nemocnice Jan Skácal.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x