Zdrogovaný brigádník usnul v Brně v kamionu mezi balíky. Probudil se až ve Zlíně

Foto: KŘP ZK
ZLÍN – Mladý brigádník vlezl v Brně do návěsu kamionu, aby si odpočinul od práce. Už z něj ale nestihl vylézt a dorazil s ním až do Zlína, kde se stal podezřelým z krádeže. Nakonec se však ukázalo, že vše bylo ještě trochu jinak. Kuriózní a zprvu nepřehledný případ se kriminalistům nakonec podařilo rozluštit.

Na počátku poněkud komplikovaného příběhu stálo oznámení řidiče kamionu, který v noci na středu převážel zásilky z Brna do Zlína a po svém příjezdu uviděl, že spousta balíčků uvnitř návěsu je otevřených a v některých chybí jejich obsah. Přivolal proto policisty.

Policisté zjistili, že je navíc rozřezaná plachta návěsu. Podle prvotního šetření měli za to, že někdo odcizil zboží převážené v krabicích a sám potom vyskočil z kamionu ven,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Po příjezdu kriminalistického výjezdu ale vyšlo najevo, že uvnitř kamionu se stále ještě ukrývá muž, který zřejmě nestihl utéct. „Policistům tvrdil, že dovnitř vlezl ještě v Brně společně s dalšími dvěma kumpány, kteří v průběhu cesty otevírali krabice, z nichž odcizili elektroniku, a jakmile to bylo možné, z kamionu vyskočili. On sám údajně nic neukradl, proto neměl důvod utíkat,“ pokračovala policejní mluvčí s tím, že tento příběh se ale nezdál zkušeným kriminalistům pravděpodobný.

Devětadvacetiletý tajný pasažér z Brna se nakonec přiznal. Jako brigádník přepravní společnosti užil drogy a poté začal nakládat balíčky do návěsu. Protože ho to unavilo, chtěl si uvnitř kamionu odpočinout. Před odjezdem ale nestihl nepozorovaně vylézt. Zůstal tedy uvnitř a čekal, až se bude moci dostat ven.

V průběhu cesty bezdůvodně otevíral nožem jednotlivé balíčky a rozřezal také plachtu návěsu, aby se podíval, kudy jedou. Když přijeli do Zlína, vylézt opět nestihl, protože slyšel, že řidič volá policii. Pak už se jenom při postupném vykládání balíčků přesouval dál, aby ho nikdo neviděl,“ přiblížila brigádníkovy manévry Kozumplíková.

Když policisté muže zadrželi, převezli ho do policejní cely, odkud ho večer po veškerých úkonech trestního řízení propustili. „Zjistili, že mladý recidivista strávil v různých věznicích celkem osm let. Z posledního výkonu trestu ho propustili v září loňského roku,“ dodala Monika Kozumplíková.

Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což může strávit za mřížemi další rok.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x