Zdrogovaný muž napadl řidiče trolejbusu. Odmítal vystoupit na konečné

Ilustrační foto
OTROKOVICE – V úterý večer došlo na konečné zastávce trolejbusové linky v Otrokovicích k fyzickému napadení řidiče agresivním cestujícím. Ten byl zřejmě zdrogovaný a odmítal vystoupit z vozidla. Napadenému řidiči přispěchali na pomoc jeho kolegové.

Vše se odehrálo v úterý 25. října kolem půl sedmé večer na zastávce Otrokovice-železniční stanice na palubě trolejbusu linky č. 6. Muž středního věku odmítal po dojezdu trolejbusu na konečnou zastávku vystoupit z vozidla.

Řidiče trolejbusu, který opustil svou kabinu a vyzýval neukázněného cestujícího k vystoupení, proto fyzicky napadl,“ přiblížil Vojtěch Cekota, který má v Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice na starosti komunikaci s médii.

Naštěstí v blízkosti tohoto trolejbusu stáli venku dva jiní řidiči DSZO, jejichž vozy čekaly na konečné na odjezdový čas, a napadenému řidiči přispěchali na pomoc.

Útočníka, který byl zřejmě pod vlivem drog, odtrhli a zamezili mu v útěku až do příjezdu přivolaných hlídek městské policie a Policie ČR,“ pokračoval Vojtěch Cekota a dodal, že ke zranění osob nedošlo.

Verbální útoky na řidiče a revizory zaznamenáváme někdy i dvakrát do týdne, ale fyzické napadení je poměrně vzácné,“ konstatoval vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař.

Jsme rádi, že jsme byli nablízku, útočníka přemohli a mohli jej předat do rukou policistů a že se nikdo nezranil,“ uvedl jeden ze zasahujících řidičů.

V důsledku incidentu a následné nezbytné komunikace řidičů s policisty musel být v Otrokovicích vynechán jeden spoj na autobusové lince č. 55 a trolejbus linky č. 6 ve směru do Zlína byl opožděn o deset minut.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x