Ze dna do semifinále play-off. Zlín zase žije hokejem. Co na to Balaštík?

Ve Zlíně to opět žije hokejem. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN - Jednu dobu, a to i po nástupu nového vedení i trenérů, to se zlínským dospělým hokejovým týmem v Chance lize vypadalo opravdu všelijak. Černomyšlenkáři už už posílali ještě před rokem extraligový tým o další patro níž. A podle herního projevu i ekonomických ukazatelů to zase nebylo tak vzdálené realitě.

Trenér Miloš Říha mladší převzal tým v čase, kdy nosí Mikuláš hodným dětem dárečky. Když se po čtvrt roce společně s novým generálním manažerem Robertem Hamrlou a pěkně pročištěným kádrem ohlédnou za dosavadním snažením, mohou být spokojeni. A plni energie, což se bude hodit.

Poslední týdny neunikly pozornosti diváků, na stadionu jich teď bylo na čtvrtfinále s Porubou požehnaně, v neděli i přes 5 000. A mezi nimi také Jaroslav Balaštík, držitel dvou zlínských titulů a trojnásobný nejlepší střelec extraligy.

Vybavíte si, ve kterých to bylo sezónách?

(chvíli přemýšlí) Když tak mne opravte, ale myslím, že to bylo v sezónách, které končily na jaře v letech 2004, 2005 a 2008.

Opravovat netřeba, jste v dokonalé mentální kondici. V jaké je zlínský hokej, teď myslím A tým?

No v o mnoho lepší, než když se potácel někde dva body před Šumperkem. Změny ve vedení, na trenérské lavičce i v kádru se prostě povedly. A je to dobře.

Poruba byl poměrně silný soupeř, co říkáte?

Bez debat, hodně silný tým, celá řada hráčů má extraligové zkušenosti. Myslím, že k poražení tak silného mančaftu byly potřeba soudržnost a síla našeho mužstva, což se podařilo a bez výborného výkonu brankáře Hufa by to také nešlo. Ale spíše než o jednotlivcích to opravdu bylo o týmovosti.

Byl jste přímo na stadionu?

Viděl jsem tam první, nedělní zápas, atmosféra připomínala ty nejlepší časy, kdy jsme bojovali o tituly i nejpřednější umístění.

Berani pokračují v semifinále v bitvách s Třebíčí? Jakou mají vaši následovníci šanci?

Hrají sice proti vítězi základní části, ten ale měl co dělat i s Přerovem, třetí zápas vyhrál na nájezdy a zajistil si postup. Nemá možná tolik zvučných jmen, ale mužstvo je soudržné a kvalitní. Uvidíme, hraje se už na čtyři vítězství, čekám velice zajímavou sérii s dobrým koncem pro Zlín.

A co váš Uherský Brod, kde působíte jako trenér?

Hotovo, finito, v play off jsme vypadli s Břeclaví, ale žádný velký smutek. Možná jen připomenutí zajímavého vývoje, zranili se nám oba brankáři a tak jsme šli do bojů s šestnáctiletým klučinou v brance.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x