Zemřela bývalá zlínská primátorka Irena Ondrová

Irena Ondrová. Foto: ODS
ZLÍN – Na budově zlínské radnice zavlál černý smuteční prapor. Ve věku nedožitých 72 let zemřela v sobotu Irena Ondrová. Poslední rozloučení s bývalou primátorkou města a senátorkou za obvod Zlín se uskuteční v pátek 11. června.

„Úmrtí paní Ireny Ondrové bylo pro mě nemilou a smutnou zprávou. Paní senátorka a primátorka udělala pro město Zlín kus velmi dobré práce a naše město posunula o velký krok vpřed,“ sdělil primátor Jiří Korec. Obyvatelé města či bývalí spolupracovníci mohou napsat vzkazy do kondolenční knihy, která je umístěna v rámci pietního místa ve vestibulu radnice.

Irena Ondrová se narodila v roce 1949 v Chomutově. Pracovala jako učitelka a ředitelka v mateřských školkách ve Zlíně, v roce 2003 vystudovala teorii kultury na Univerzitě Karlově v Praze.

Od roku 1992 byla členkou ODS, v jejíchž barvách se o dva roky později stala zastupitelkou města. Šest let působila v pozici náměstkyně primátora. Mezi lety 1996 až 2002 působila v Radě pro rozhlasové a televizní vysílání a zastupovala zlínský region coby senátorka.

Primátorkou města byla od roku 2006, kdy vystřídala Tomáše Úlehlu. Za její éry vzniklo Kongresové centrum, jehož autorkou je zlínská architektka Eva Jiřičná, koupaliště Panorama a došlo k rekonstrukci Malé scény. Z postu primátorky odešla po volbách v roce 2010.

K poslednímu rozloučení s paní Irenou Ondrovou dojde v pátek 11. června ve 13:45 hodin ve smuteční síni zlínského krematoria.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x