Žena podvedla minimálně 40 lidí, když je na sociální síti lákala na výhodný směnný kurz. Jste mezi nimi?

Ilustrační foto: archiv zlin.cz
ZLÍNSKO – Pětatřicetiletá žena z Kroměřížska má na svědomí minimálně 40 podvedených lidí, kterým slibovala výhodný kurz při nákupu zahraniční měny, zejména při směně české koruny na euro, a způsobila tak škodu za minimálně 2 miliony korun. Případem se nyní zabývají policisté z oddělení hospodářské kriminality ve Zlíně.

Žena umístila na sociální síť inzerát začátkem letošního roku. Zájemci o výhodnou směnu jí peníze posílali na bankovní účty jejích kamarádek a dalších známých nebo jí tyto peníze předali v hotovosti,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Žena zpočátku některým zájemcům peníze skutečně směnila. Později už ale slyšeli jenom výmluvy.

Na ženu je v současné době vedeno několik exekucí, různým institucím dluží několik milionů korun, které nesplácí,“ pokračovala Kozumplíková.

Kriminalisté žádají další osoby, které se ještě policii nepřihlásily a přišly tímto způsobem o finanční prostředky v domnění, že jim žena zajistí výhodný směnný kurz české koruny na euro, aby se přihlásily. „Na tel. číslo oddělení hospodářské kriminality 974 666 489, tísňovou linku policie – 158 nebo na email: zl.skpv.ohk.evidence@pcr.cz,“ dodala policejní mluvčí.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x