Žena předstírala, že jde zkontrolovat odpad. Devadesátiletou seniorku okradla o dvě stě tisíc a zlaté šperky

Ilustrační foto
ZLÍN – Až pět let za mřížemi hrozí neznámé ženě, která ve středu 30. listopadu v dopoledních hodinách okradla seniorku žijící na Benešově nábřeží o více než dvě stě tisíc korun a zlaté šperky. Předstírala, že jde zkontrolovat odpad v bytě.

Ve středu v 10.45 hodin zaklepala na byt seniorky neznámá žena hovořící špatně česky. Řekla jí, že přišla zkontrolovat odpad. Devadesátiletá žena pustila cizí ženu do bytu, kde se zdržela asi 10 minut. Většinu času strávily v kuchyni, kde žena pouštěla střídavě studenou a teplou vodu a předstírala, že něco kontroluje.

Po jejím odchodu si seniorka všimla, že má v obývacím pokoji pootevřený šuplík, který byl předtím zavřený. Zjistila, že v šuplíku má zpřeházené věci a z obálek jí zmizely peníze, jež v nich měla uložené. Po otevření dalšího šuplíku uviděla, že jí zmizely i zlaté šperky,“ popsala krádež policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Událost seniorka oznámila policii. Přišla o částku převyšující 200 tisíc korun v hotovosti a hodnotu svých šperků odhadla na 100 tisíc korun.

Kriminalisté žádají o pomoc při prověřování této krádeže také veřejnost. Žena měla být ve věku kolem čtyřiceti let a měla na sobě mít světlou bundu. Mluvila špatně česky, zřejmě se jednalo o cizinku.

Pokud jste takovou ženu viděli ve středu mezi 10.30 – 11.15 hodinou na Benešově nábřeží ve Zlíně, případně k jejímu jednání nebo popisu můžete podat bližší informace, volejte, prosím, na linku tísňového volání policie – 158,“ prosí veřejnost policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x