Žena při grilovačce utrpěla popáleniny 2. stupně a musel pro ni letět vrtulník

Foto: ZZS ZK
ZLÍNSKO - Léto je stále v plném proudu a stejně tak i domácí grilovačky, které jsou pro toto roční období typické. Bohužel při nich může dojít k nebezpečným zraněním, stejně jako v případě ženy ze Zádveřic na Zlínsku, která skončila v nemocnici s popáleninami 2. stupně.

Dávejte na sebe pozor, dodržujete bezpečnostní zásady a už vůbec nestříkejte tekutý líh, kterým se jinak oheň podpaluje, do otevřeného ohně. Rozstříknutím se líh rozptýlí na malé kapičky, které se rychle odpařují a vytvoří hořlavý oblak. Neštěstí pak na sebe nenechá dlouho čekat,“ upozorňuje tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Gabriela Netopilová Sluštíková.

Právě to se v pátek 11. srpna v podvečer zřejmě stalo osudným osmačtyřicetileté ženě v Zádveřicích na Zlínsku, která utrpěla popáleniny 2. stupně na obličeji a krku a hrozilo jí udušení. Na místo nehody byly okamžitě vyslány dvě posádky ze Zlína a také vrtulník Letecké záchranné služby Brno.

Záchranářské týmy pacientku kompletně zajistily v rámci přednemocniční péče, kdy ženě podaly kompletní analgosedaci, zaintubovaly, vytvořily tepelný komfort a na umělé plicní ventilaci ji předaly kolegům z Letecké záchranné služby Brno,“ dodala Netopilová Sluštíková s tím, že pacientka byla transportována do popáleninového centra.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x