Žena si všimla, že si soused neodebral jídlo. Naštěstí se rozhodla zalarmovat strážníky

Ilustrační foto
ZLÍN – Důvodnou obavu o zdraví staršího muže, který si nepřevzal objednané jídlo, měla ve středu 13. března v podvečer jeho sousedka. Čtvrthodinu po páté hodině proto zalarmovala strážníky městské policie.

O sedm minut později se strážníci dozvěděli od oznamovatelky, že v bytě bydlí starší cizinec, který na zvonění a klepání reagoval pouze slabými verbálními projevy, avšak vstupní dveře nejspíše nedokázal vlastními silami otevřít.

Hlídka Městské policie Zlín následně tyto skutečnosti ověřila, a protože obava o zdraví seniora byla více než důvodná, využili strážníci svého zákonného oprávnění, byt otevřeli a vstoupili dovnitř,“ informoval zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Zde pak nalezli pětaosmdesátiletého muže ležícího na zemi před koupelnou. „Jak se následně dozvěděli, měl zde ležet již od včerejška a kromě nemožnosti vstát si stěžoval také na bolest hlavy,“ pokračoval Janík.

Strážníci na místo následně přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která si převzala indisponovaného seniora do své péče a převezla ho do krajské nemocnice.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x