Žena ve Zlíně oslavila sté narozeniny

Foto: Jiří Balát
ZLÍN – Sté narozeny oslavila Jarmila Zimmelová z Domova pro seniory Naděje Zlín. Popřál jí hejtman Jiří Čunek, řekla serveru Zlin.cz mluvčí kraje Adéla Kousalová.

Kromě Čunka přišla oslavenkyni blahopřát i radní kraje pro sociální oblast Michaela Blahová a za město Zlín náměstek primátora Miroslav Adámek. „Vypadáte na to, že umíte rozdávat radost, ale nevypadáte na to, že je Vám sto let,“ řek oslavenkyni Čunek. Dodal, že rád chodí na takové oslavy, protože ostatním dávají naději dožít se vysokého věku.

Jubilantka se narodila 23. června 1920 v Březnici. Prožila 54 let trvající manželství se svým mužem Josefem Zimmelem, který přišel do firmy Baťa z jižních Čech. „Společně vychovali dvě dcery. Má čtyři vnoučata, sedm pravnoučat a dvě prapravnučky,“ uvedla Kousalová. Žena pracovala dlouhá léta v podniku Svit a ve volném čase se s oblibou věnovala pletení, vyšívání i zahrádce. Klientkou zlínské Naděje je pět let.

Podle ředitelky Domova pro seniory Naděje Zlín Kateřiny Pivoňkové je Jarmila Zimmelová velmi společenská, jezdí za ní nejen příbuzní, ale také mnoho kamarádek. „Stále se snaží být aktivní, zdravotní problémy překonává s optimismem a z jejího úsměvu čerpá i její okolí,“ dodala Kousalová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x