Žena ze seznamky přesvědčila muže ze Zlínska, aby investoval do kryptoměny. Přišel o více než čtvrt milionu

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Zlínští kriminalisté se zabývají dalším případem podvodu, při kterém čtyřiatřicetiletý muž ze Zlínska přišel o celkem 345 tisíc korun. Podle rady neznámé ženy ze seznamky je investoval do kryptoměny.

Počátkem předchozího měsíce se muž prostřednictvím seznamovací aplikace seznámil se ženou cizí národnosti, která mu tvrdila, že žije v Berlíně, ale v létě přijede na dovolenou do České republiky. Po čase si začali psát přes WhatsApp, přičemž muž komunikoval za pomoci překladače.

Žena mu tvrdila, že obchoduje s kryptoměnou a ať to zkusí také. S její pomocí si založil účet, kam vložil kopii občanského průkazu a vyplnil další osobní údaje. Poté už postupně „investoval“, vždy podle pokynů ženy,“ uvedla k případu policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Asi po týdnu muže upozornili pracovníci banky, z níž posílal peníze, že se stal pravděpodobně obětí podvodu a zablokovali mu účet. „Muž tedy přišel do banky, kde potvrdil, že peníze posílal vždy sám a dobrovolně a účet si nechal odblokovat,“ pokračovala Kozumplíková s tím, že muž investoval postupně dál.

Jakmile chtěl muž peníze vybrat, přišlo mu upozornění o tom, že má zaplatit další poplatky a daně a teprve tehdy si uvědomil, že byl neznámou ženou pravděpodobně podveden. „Podal proto trestní oznámení,“ dodala policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x