Ženu ze Zlínska přes dva roky pronásledoval bývalý partner. Když se kvůli němu bála vyjít z domu, obrátila se na policii

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Čtyřiapadesátiletý muž ze severu Moravy je podezřelý ze spáchání trestného činu nebezpečné pronásledování, protože déle než dva roky soustavně pronásledoval svou bývalou o rok mladší partnerku ze Zlínska. Muži v případě odsouzení hrozí až rok za mřížemi.

Žena se s mužem rozešla po několikaleté známosti začátkem roku 2022. Dala mu jasně opakovaně najevo, že s ním již nechce mít nic společného.

On se ale přesto soustavně snažil o kontakt s ní prostřednictvím telefonátů, SMS zpráv, jezdil za ní do místa jejího bydliště, kde ji vyhledával, sledoval, nosil jí květiny a jiné dárky i přesto, že žena neměla o nic z toho zájem,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Muž nepronásledoval jen dotyčnou ženu, ale neváhal ani kontaktovat členy její rodiny a kamarádky.

Tímto jednáním v bývalé partnerce vyvolal strach, často kvůli němu nevycházela z domu, což ji stresovalo, obtěžovalo a negativně zasahovalo do jejího života,“ pokračovala Kozumplíková.

Žena na muže proto koncem loňského roku podala trestní oznámení. „Dosud netrestaný muž se ke svému jednání přiznal. V případě odsouzení by strávil až jeden rok za mřížemi,“ dodala policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x