ZFF, den čtvrtý: Dražba klapek, běžecké závody a 60 let Večerníčku

foto: ZFF
ZLÍN – Festivalová neděle slibuje nabitý program. Patřit bude nejen filmu, ale i sportu. Už po šestadvacáté se uskuteční dražba umělecky ztvárněných filmových klapek. Z jejího výtěžku Nadační fond FILMTALENT ZLÍN podpoří filmy mladých tvůrců. Na start osmého festivalového půlmaratonu se postaví nadějní běžci i celé rodiny, kterým bude patřit běh na 1 400 metrů. V parku Komenského potom oslaví 60 let předchůdce Večerníčku. A filmové profesionály čeká závěrečný den odborného programu Zlín Industry Days.

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ UDÁLOSTI 4. DNE:

26. Salon filmových klapek – veřejná dražba, Kongresové centrum, 13.00 hodin – Legendární událost, při níž se umělecká díla proměňují ve finance pro mladé filmaře.

Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín 2023:

10.00 hodin, prostranství před Kongresovým centrem: Hromadný start

11.50 hodin, náměstí Míru:Předání výtěžku z půlmaratonu projektu Korunka pomáhá

12.00 hodin, náměstí Míru: Květinový ceremoniál vítězů

13.30 hodin, náměstí Míru: Slavnostní vyhlášení vítězů všech kategorií

14.50 hodin, náměstí Míru: Předání výtěžku ze startovného RBP rodinného běhu projektu Korunka pomáhá

15.00 hodin, náměstí Míru: RBP rodinný běh – Běh na 1400 m. Běžecký závod odkazující na tradici baťovských běhů z první poloviny 20. století.

Z FILMOVÉHO PROGRAMU DOPORUČUJEME:

Dounia a princezna z Aleppa (režie: Marya Zarif, André Kadi, Kanada, 2022, 72 min.), Golden Apple Cinema 3, 13.30 hodin – Dounia je veselá malá dívenka ze Sýrie, která má spoustu snů. Přichází však předčasně o matku a její otec se stane vězněnou obětí režimu. S prarodiči se proto Dounia vydává na cestu do ciziny, aby našli nový domov. Více zde.

Big Boys (režie: Corey Sherman, USA, 2022, 90 min.), Golden Apple Cinema 6, 17.30 hodin – Režisér se rozhodl převést na plátno svůj vlastní queer příběh o dospívání s důrazem na dnešní pojem maskulinity a pozitivního přijetí vlastní fyzické i duševní identity. Více zde.

Horská cibule (režie: Eldar Shibanov, Kazachstán, 2022, 90 min.), Golden Apple Cinema 5, 19.30 hodin – Jedenáctiletý Jabai prodává u cesty volně rostoucí cibuli. Jednoho dne přistihne řidiče kamionu, ve kterém se Jabai pro jeho siláctví zhlédl, při sexu se svou matkou… Více zde.

CO SE HRAJE V LETNÍM KINĚ:

Přání k narozeninám (Česká republika, 2022, 93 min.), 21.30 hodin – Líba má každý rok jediné narozeninové přání. Trvá na tom, aby se na její oslavě sešla celá rodina, což všichni vždy splnili. Tedy až do letošních narozenin… Více zde.

ZAJÍMAVÉ DOPROVODNÉ AKCE:

Život je takovej – Karel Kostka,stan u zámku,17.00 hodin – Jaké to je, když osud připraví na cestě životem těžké překážky? Hostem talk show Filipa Tellera na téma „Mezigenerační vztahy“ je pedagog Karel Kostka.
60 let Večerníčku,park Komenského, 17.00 hodin– Speciální pořad, jehož hosty budou například herec Bolek Polívka, který propůjčil hlas animovaným Krysákům, nebo dramaturg večerníčků na ČT Miloš Zvěřina. Připravena je i celá řada narozeninových překvapení.

Rozvod aneb V mezích přijatelné normy, Městské divadlo – Studio Z, 19.00 hodin – Klid je nade vše… i kdyby měla téct krev. Tragikomedie o všem, co nechcete zažít.

KDE SE POTKAT S HVĚZDAMI:

Festival Café, náměstí Míru – Ojedinělé posezení ve festivalové kavárně se zajímavými hosty a tématy. Hostem Vladimíra Kroce je v 10.15 hodin Jiří Dvořák, ve 12.30 hodin Marta Dancingerová a ve 14.30 hodin Aleš Valenta.

Autogramiáda, OZC Zlaté jablko, 17.00 hodin – Moderovaná autogramiáda festivalových tváří: Jiří Dvořák, Beata Kaňoková, Marek Lambora, Marta Dancingerová.

Červený koberec, nádvoří Kongresového centra – Setkání s festivalovými hvězdami. V 15.00 hodin: Hana Vagnerová, Jan Fanta, Karolína Vágnerová, Bára Fišerová, Arnošt Goldflam, delegace k filmu Sea Sparkle (Mořská záře). V 18.00 hodin: Jiří Dvořák, Alžběta Malá, Tereza Pergnerová, Beata Kaňoková, delegace k filmu Mimi, delegace k filmu It´s always been me (Vždycky jsem to já).

TIPY NA AKCE VE FESTIVALOVÝCH ZÓNÁCH:

Náměstí Míru:

Kouzelný karneval Jirky Hadaše,15.30 hodin – Kouzelný a hravý animační pořad pro děti.

VITAR show s Michalem ze školky,16.30 hodin – Vystoupení oblíbeného Michala Nesvadby plné překvapení, legrace a samolepicí pásky.

Staň se superhrdinou s Fakultou technologickou UTB, 10.00-19.00 hodin – Ve festivalové laboratoři můžou návštěvníci nahlédnout pod pokličku nadlidských výkonů a stát se superhrdinou s téměř nadpřirozenými schopnostmi.

Budoucnost je ve vašich rukou, 10.00-19.00 hodin – ABB prostor plný inspirace a moderních technologií. Vyzkoušejte si vlastní rukou spolupráci s robotem GoFa® a nahlédněte do tajů programování s LEGO® MINDSTORMS®.

Park Komenského:

Dům České televize, 10.00-19.00 hodin – Déčko slaví 10. narozeniny. Na programu je např. v 10.00 Science show, 11.00 V pohybu, 17.00 Agent v kapse.

Království VIVA, 10.00-19.00 hodin – Chill out zóna, kde si děti mohou vytvořit královskou korunu, postavit si hrad z písku, vyfotit se na bagru nebo třeba vyhrát i king size LEGO. A rodiče? Ti si u nás zatím královsky oddechnou.

ZUŠKA? ZUŠKA!, 12.00-16.30 hodin – Pásmo vystoupení základních uměleckých škol Zlínského kraje.

Festivalový Knihotrh, 10.00-19.00 hodin – Nabídka knih z druhé ruky.

Sad Svobody a zlínský zámek:

DJ Urbi, stan, 21.00 hodin

Virtuální realita, zámek, 9.00-19.00 hodin:

AV MEDIA EVENTS – Zábavná interaktivní platforma k integraci virtuálních her do reálného světa.
VR LAND HERNA a VR BRAINZ CINEMA – Jak vypadají světy ve virtuální realitě? Výlet pod hladinu moře, možnost vyzkoušet hru od českých vývojářů BEAT SABER, zasednout do kokpitu supersportu a prohnat se po Masarykově okruhu v Brně nebo pohádkové VR filmy od předních světových producentů.

Vzdělávací komplex UTB – U18:
Touch the analog, 14.00-17.00 hodin – Průchozí fotografická dílna s analogovými fotoaparáty. Vhodné pro malé i velké.

ZLÍN INDUSTRY DAYS – PROGRAM PRO FILMOVÉ PROFESIONÁLY:

Kino za školou 2023 – Mezinárodní konference o filmové a audiovizuální výchově. Téma: Film místo šprtání. “Jak má vypadat průvodce filmem pro školy?”, Kongresové centrum, 9.00-16.00 hodin – Osmý ročník mezinárodní konference se zaměří na otázku potřeby učebnice filmové výchovy a různých autorských a metodických přístupů a využití.  Vstup pouze pro akreditované filmové profesionály.

Industry Lunch s Kanceláří Kreativní Evropa – MEDIA, Kongresové centrum, 13.00-14.00 hodin – Neformální oběd pořádaný Kanceláří Kreativní Evropa MEDIA za účelem navazování kontaktů a setkání napříč obory filmového průmyslu. Vstup pouze pro akreditované filmové profesionály.

Festival Community: Open mic session, Kongresové centrum, 17.00-17.45 hodin – Otevřené setkání zástupců filmových festivalů ze zahraničí i z ČR. Vstup pouze pro akreditované filmové profesionály.

Check the Czechs: Work in Progress, Kongresové centrum, 18.00-19.00 hodin – Prezentace čtyř českých krátkých filmů pro děti a mládež ve fázi postprodukce. Prezentace je určena především zástupcům filmových festivalů. Prezentované snímky vznikly s podporou Nadačního fondu FILMTALENT ZLÍN. Vstup pouze pro akreditované filmové profesionály.

Kompletní filmový i doprovodný program je k dispozici na www.zlinfest.cz i ve festivalové aplikaci Zlinfest.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x